FOLLOW US: facebook twitter

«Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα» με την Φωτεινή Φιλοσόφου σήμερα στο REX Plus

Ημερομηνία: 24-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, με την Φωτεινή Φιλοσόφου σε ένα μοναδικό μονόλογο, παρουσιάζεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ στη σκηνή του REX Plus με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Πύργος Όλοι Μαζί» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή».

Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο- την Κλυταιμνήστρα που ερμηνεύει η Φωτεινή Φιλοσόφου –  που ασχολείται με τον εσωτερικό κόσμο και τον ψυχισμό της γυναίκας, που υφίσταται όλη αυτή την κοινωνική καταπίεση από το άλλο φύλο και από τις δομές της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Το έργο της φιλέλληνα Γαλλίδας συγγραφέως εκφράζει την οργή και την απελπισία της γυναίκας, που προέρχεται από την απόρριψη του συντρόφου της και την οδηγεί στην ήττα και στο χάος της τυφλής εκδίκησης, σε ένα αποτέλεσμα που δεν έχει επιστροφή.

Η ηθοποιός αλλά και τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου, μίλησαν χθες για την σπουδαία παράσταση και κάλεσαν όλο τον κόσμο και κυρίως το γυναικείο πληθυσμό να την παρακολουθήσει.

«Στο έργο, θίγεται το γυναικείο ζήτημα και είναι ένα έργο αποκλειστικά γυναικείο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να το παρακολουθήσουν και άντρες. Εξάλλου θα θέλαμε πάρα πολύ τη γνώμη τους στο τέλος της παράστασης για όλα αυτά που θα παρακολουθήσουν» τόνισε η κ. Φιλοσόφου και πρόσθεσε ότι η Κλυταιμνήστρα είναι μια γυναίκα η οποία επί σκηνής αφηγείται τη ζωή της μπροστά σε ένα υποτιθέμενο δικαστήριο, με τους θεατές να είναι οι δικαστές και το ακροατήριο που καλούνται να ακούσουν τη ζωή της και στο τέλος να βγάλουν την απόφαση τους.

«Στο τέλος ο καθένας θα έχει την άποψη του, που συνήθως δεν είναι ποτέ ίδια, δε συμπίπτει. Είναι ένα έργο καθαρά κοινωνικό, απευθύνεται στην καταπίεση του γυναικείου φύλου κοινωνικά και ιδιαίτερα από το αντρικό φύλο και εδώ έχουμε να κάνουμε όχι όπως η Κλυταιμνήστρα της αρχαιότητας που δολοφονεί τον άντρα της τον Αγαμέμνονα για να του πάρει την εξουσία και το θρόνο αλλά εδώ φτάνει στο έγκλημα ακριβώς επειδή απορρίφθηκε σα γυναίκα.

Έχουμε να κάνουμε με τη γυναικεία απόρριψη από το σύντροφο και την κοινωνία. Έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι ένα έργο που παίζεται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, το έχουμε παρουσιάσει και στην Αθήνα με εξαιρετική επιτυχία και ήρθε η σειρά να συνεργαστούμε με τον Σύλλογο Πύργος Όλοι Μαζί ο οποίος προσπαθεί και επιμένει εκτός από τα φιλανθρωπικά να προσφέρει και πολιτισμό στον τόπο και πιστεύω ότι αυτό είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου.

Πρόκειται για δραστήρια μέλη που προσφέρουν πολλά στον τόπο τους. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι μετά τη Φόνισσα Παπαδιαμάντη μια παράσταση που άφησε εποχή και στον Πύργο και όπου παρουσιάστηκε. Θα χαρούμε να σας δούμε αύριο όλους και να συζητήσουμε μετά την παράσταση για το θέμα αυτό, να ακούσουμε απόψεις και αντιρρήσεις» κατέληξε η κ. Φιλοσόφου.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κορίνα Ζαβέα, ευχαρίστησε την ηθοποιό αλλά και το σκηνοθέτη Γιάννη Νικολαίδη για την ανταπόκριση στο κάλεσμα τους και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν όπως είπε μια υπέροχη παράσταση και ερμηνεία.

Προπώληση εισιτηρίων (τιμή 10 ευρώ) στο REX Plus και στα τηλέφωνα της προέδρου Λοπης Νικολοπουλου 6948118704 -2621026364.

Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Γιάννης  Νικολαΐδης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Σαρίδης
Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης

Το ρόλο της Κλυταιμνήστρας ερμηνεύει η Φωτεινή Φιλοσόφου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος