FOLLOW US: facebook twitter

Κλεφτοκυνηγητό στα φανάρια Φιλοθέης προκειμένου να περιορίσουν της επαιτεία από τους ανήλικους ΡΟΜΑ

Ημερομηνία: 08-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένα Σαββατοκύριακο στον κόμβο Φιλοθέης πέρασαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το φαινόμενο της επαιτείας από τα παιδιά των φαναριών. Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες διερχόμενων οδηγών για τη δράση των ανήλικων ΡΟΜΑ, που είτε προσπαθούσαν να εκβιάσουν ένα «μεροκάματο» καθαρίζοντας τα παράθυρα των αυτοκινήτων παρά την άρνηση των οδηγών, είτε πάλι παρουσίαζαν επιθετική συμπεριφορά με πρόκληση μικροφθορών σε οχήματα, όταν οι οδηγοί επέμεναν να απομακρυνθούν από αυτούς.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας δέχθηκε κλήσεις από αγανακτισμένους οδηγούς για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και από οδηγούς που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε πάρκινγκ παρακείμενου σούπερ μάρκετ και είχαν ενοχληθεί από την συμπεριφορά των ανήλικων ΡΟΜΑ. Είτε οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., είτε της Ασφάλειας, είτε πάλι της Τροχαίας ή του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, πέρασαν άπειρες φορές από τον κόμβο Φιλοθέης για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Και κάθε φορά η αντίδραση ήταν η ίδια. Στη θέα των αστυνομικών οι ανήλικοι ΡΟΜΑ έτρεχαν προς τους καταυλισμούς τους.

Πλέον το φαινόμενο που παρουσιάζει περιοδικές εξάρσεις θα πρέπει να επιλυθεί. Οι φθορές, οι μικρές ή οι μεγάλες κλοπές, αλλά και ο κίνδυνος τραυματισμού από διερχόμενα οχήματα των ανήλικων ΡΟΜΑ που ξεπετάγονται στη μέση του δρόμου για κάθε είδους επαιτεία, είναι σημαντικό πρόβλημα. Τα ανήλικα είτε βρίσκονται στην πλευρά εισόδου – εξόδου της πόλης, είτε στα φανάρια επί της εθνικής οδού, με ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Και στο παρελθόν έχει τύχει να τραυματιστούν παιδιά, σε αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι του μεροκάματου. Αν δεν θέλουμε να συμβεί τίποτα χειρότερο αλλά και να περιοριστεί επιτέλους κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς των ΡΟΜΑ στο συγκεκριμένο ορμητήριο, θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι στο θέμα φορείς να κάτσουν στο τραπέζι και να αναζητήσουν την οριστική λύση σε αυτό που ταλανίζει χρόνια την πόλη…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot