FOLLOW US: facebook twitter

Κλείδωσαν οι πληρωμές: Ως 19/12 το τσεκ και δυο μέρες μετά η εξισωτική

Ημερομηνία: 13-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pliromes-lefta-xwrafia

Λίγα σε… πολλούς!

∆ροµολογηµένη για το απόγευµα της ∆ευτέρας 19 ∆εκεµβρίου είναι η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους περί τα 800 εκατ. ευρώ και δύο µέρες µετά για το απόγευµα της Τετάρτης 21 του µήνα, ή το αργότερο έως τις 23 Δεκέμβρη, η πληρωµή της εξισωτικής του 2016 και µάλιστα στο 100%, ύψους 244 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι ωστόσο είναι 381.036,  έχουν πολλαπλασιαστεί και έτσι θα δοθούν λίγα σε… πολλούς!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δρομολογήσει πληρωμές για εκκαθάριση Βασικής Ενίσχυσης, Πρασίνισμα και Εξισωτική. Χρονικά θα προηγηθεί η καταβολή της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος με το συνολικό ποσό που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους να φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει η πληρωμή της Εξισωτικής του 2016, ύψους 244 εκατ. ευρώ. Μαζί με την εκκαθάριση της Βασικής αναμένεται να πιστωθεί το συνολικό ποσό της Ενιαίας σε όσους είχαν μείνει εκτός «τσεκ» λόγω ενεργού γεωργού.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά οι δικαιούχοι της Πειραιώς θα μπορούν να δουν τα ποσά που δικαιούνται στους λογαριασμούς τους έως την Παρασκευή 23/12, ενώ για τους υπόλοιπους πιθανόν αυτό να γίνει από 27/12 (μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και Χριστούγεννα). Σε ό,τι αφορά τους κομμένους από το τσεκ λόγω προβλήματος με τη δισκέτα που είχε παραλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το Υπουργείο Οικονομικών, η ενημέρωση του ΑγροΤύπου είναι ότι ήδη έχει αποσταλεί η νέα, διορθωμένη δισκέτα, ώστε να πληρωθούν οι άτυχοι της πρώτης πληρωμής της βασικής που είχαν μείνει εκτός λόγω μη εκπλήρωσης του κριτηρίου του ενεργού γεωργού.

Πολλαπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι

Στους 381.036 ανέρχονται, μετά το πέρας των ενστάσεων οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης, γεγονός που καθιστά αντιληπτή τη ραγδαία αύξηση των δικαιούχων σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνούσε τους 300.000, εν τέλει προκύπτει ότι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φέτος πενταπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι παρά τις διαδοχικές αυξήσεις του κονδυλίου της εξισωτικής, η φράση «λίγα σε πολλούς» ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.

Όπως προκύπτει οι επιπλέον 100.000 εγκεκριμένοι δικαιούχοι σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις (270.000) προέκυψαν μετά τις διορθωτικές δηλώσεις όπου μεγάλος αριθμός παραγωγών «κλίκαραν» αίτηση εξισωτικής στις δηλώσεις ΟΣΔΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot