FOLLOW US: facebook twitter

Κινηματογραφικές Βραδιές: Ένα διαφορετικό «Party» αύριο στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν σε ένα διαφορετικό “Party”, στην προβολή της εκρηκτικής ταινίας της Sally Potter, αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, στις 8.45 μ.μ. στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο.

Αν και το στήσιμο της ταινίας είναι καθαρά θεατρικό, η Σάλι Πότερ εκμεταλλεύεται τον κλειστό χώρο με σχεδόν πολανσκικό τρόπο. Με ένα σοφά υπολογισμένο ντεκουπάζ, απομονώνει ή φέρνει σε πρώτο πλάνο το πεδίο δράσης μιας σκηνής, φορτίζει με κλειστοφοβική ένταση τις φαινομενικά αθώες συζητήσεις, που θα εξελιχθούν σε λεκτικές ξιφομαχίες, και σαρκάζει με κατάμαυρο χιούμορ αυτήν την επίδειξη φτηνής αλλά ντυμένης με Prada κοστούμια ματαιοδοξίας, τυλιγμένης σε επαναστατικά, φεμινιστικά, newage, κυνικά, φιλελεύθερα και διανοουμενίστικα ιδεολογήματα. Υπό τους ήχους μιας μελαγχολικής τζαζ και φωτογραφημένο σε ένα «ξερό», επιθετικό ασπρόμαυρο, το πρωτο­κλασάτο καστ απολαμβάνει στο έπακρον αυτήν την γκροτέσκο, κωμικοτραγική ανθρωποφαγία, σερβιρισμένη στην ιδανική διάρκεια των μόλις 71 λεπτών.

Υπόθεση

H Janet είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγό της Bill στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot