FOLLOW US: facebook twitter

Καταχειροκροτήθηκε η «Ηλέκτρα» στο υποβλητικό Κάστρο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 25-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34015″ img_size=”full”][vc_column_text]6ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης – Εξαιρετικές ερμηνείες από την Μαίρη Βιδάλη και την Λουκία Παπαδάκη

Με την Σοφόκλεια τραγωδία «ΗΛΕΚΤΡΑ» το βράδυ της Κυριακής στο Κάστρο Χλεμούτσι, ξεκίνησε ο βασικός κορμός των εκδηλώσεων του 6ου Φεστιβάλ Τέχνης και πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την Μαίρη Βιδάλη στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο πλευρό της οι δύο   ταλαντούχοι  ηθοποιοί Κώστας Φραγκολιάς και Γιάννης Αϊβάζης που  μοιράζονται τον ρόλο του Ορέστη και βεβαίως είχαν και μεγάλη απήχηση στον κοριτσόκοσμο και μια πλειάδα άλλων καλών ηθοποιών όπως η Λουκία Παπαδάκη στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας σε μια έξοχη ερμηνεία.

Μια παραγωγή του Διάχρονου θεάτρου, σε μετάφραση Γιάννη Γρυπάρη και σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, που χειροκροτήθηκε από τους θεατές που σχεδόν γέμισαν τον υπαίθριο χώρο του υποβλητικού Κάστρου στο Χλεμούτσι. Τα σχόλια για την παράσταση ήταν θετικά από τον κόσμο, η Μαίρη Βιδάλη ήταν μια εξαιρετική Ηλέκτρα και η υπόθεση της τραγωδίας περιστρέφεται γύρω από την εκδίκηση της Ηλέκτρας για τον θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα.  Πρόκειται για να έργο γεμάτο δυνατά και συγκρουόμενα συναισθήματα, που οι ηθοποιοί μετέδωσαν στο κοινό.

Η παράσταση ξεκινά με την  Ηλέκτρα να ζει  στο Άργος θρηνώντας τον πατέρα της, Αγαμέμνονα, και κατηγορώντας ανοιχτά τη μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, και τον άντρα της, Αίγισθο, για τη δολοφονία του. Ο αδερφός της, Ορέστης, επιστρέφει για να εκδικηθεί την δολοφονία του πατέρα του.

Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί (με τρεις διπλές διανομές):
Ηλέκτρα: Μαίρη Βιδάλη
Ορέστης: Γιάννης Αϊβάζης / Κώστας Φραγκολιάς
Κλυταιμνήστρα:  Λουκία Παπαδάκη
Αίγισθος: Στέλιος Γεράνης
Παιδαγωγός: Πέτρος Αποστολόπουλος
Χρυσόθεμις: Μαριλένα Κάραλη / Έλενα Μιχαλάκη
Πυλάδης: Κώστας Φραγκολιάς / Σάββας Σουρμελίδης
Α΄ Κορυφαία: για πρώτη φορά στο είδος, η έξοχη ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα
Β΄ Κορυφαία: Μαρία Γούλα
Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Έλενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Έλενα Πετροπούλου, Δέσποινα Χαριάτη
Μουσική: Γιάννης Ιωάννου. Σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής. Χορογραφίες: Φαίη Σούκου. Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής. Βοηθός σκηνοθέτη:  Έλενα Πετροπούλου. Το κοστούμι στην «Ηλέκτρα» σχεδίασε φιλικά ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1500969033172-ec2c759f-5ed0-10″ include=”34018,34019,34020,34021,34022″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot