FOLLOW US: facebook twitter

Κατάληψη με το καλημέρα στο 1ο Λύκειο Πύργου

Ημερομηνία: 18-09-2018 | Συντάκτης:
Κλειστό και χθες το σχολείο-Αντιδρούν στη μεταφορά μαθητών της Ομάδας Οικονομικών σε άλλο σχολείο

 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Πύργου αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στο σχολείο τους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση μεταφοράς σε άλλο σχολείο, των συμμαθητών τους που έχουν επιλέξει Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και πληροφορικής.

Από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έκλεισαν το σχολείο τους, η κατάληψη συνεχίστηκε και χθες και οι μαθητές εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά σε επτά μαθητές που έχουν δηλώσει την συγκεκριμένη Ο.Π και δεν επαρκούν για τη δημιουργία τμήματος, με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο σχολείο με αντίστοιχα τμήματα.

Οι μαθητές αντιδρούν έντονα σε αυτή την απόφαση, την οποία θεωρούν άδικη και αντιπαιδαγωγική καθώς πριν της πανελλήνιες εξετάσεις μια μερίδα μαθητών καλείται να αλλάξει σχολικό περιβάλλον γεγονός που δημιουργεί αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία τους.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου είναι αρκετό για να καλύψει τις ώρες μαθητών της Ομάδας Προσανατολισμού και δεν είναι απαραίτητη η πρόσληψη νέου.

Στο πλευρό των μαθητών έχουν ταχθεί και οι γονείς τους όπου από κοινού έχουν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στο αίτημα τους.

Από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Ηλείας έχει αναλάβει να επικοινωνήσει για το θέμα αυτό με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι μαθητές αναμένουν να δοθεί άμεσα λύση, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δικαιωθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος