FOLLOW US: facebook twitter

Κατάκολο: Κάτι νέο γεννιέται..

Ημερομηνία: 09-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35201″ img_size=”full”][vc_column_text]Εν αρχή ην η ιδέα. Μετά αυτό που χρειάζεται είναι κάποιοι να πιστέψουν σ ’αυτή. Τότε τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους…Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Η ιδέα γεννήθηκε (Λιμενικό Ταμείο) την πίστεψαν πολλοί (Επιμελητήριο Ηλείας, Εμπορικοί Σύλλογοι), την αγκάλιασαν, και το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας στο Κατάκολο έγινε γεγονός. Και στις τρείς μέρες της διάρκειας του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Εξίσου βέβαιο είναι πως η συνάντηση την οποία οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας με τους καραβοκύρηδες και τους διευθυντές τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων, αποτελεί την σημαντικότερη στιγμή του τριημέρου.

Αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις είχαν μία αφορμή για να κατέβουν από την πλωτή πολιτεία τους και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι ο τόπος, πέρα από ένα λιμάνι και τα αρχαία της Ολυμπίας, έχει να επιδείξει προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας με το αντίστοιχο παραγωγικό βάθος.

Το ζητούμενο εδώ είναι να εμπεδωθεί ότι το Κατάκολο και η Ηλεία δεν είναι μόνο για transit, ένας ακόμη ενδιάμεσος σταθμός στα δρομολόγια των πλοίων, αλλά μία παραγωγική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν αμοιβαία επωφελείς εμπορικές σχέσεις.

Ωστόσο αυτή η εμπέδωση αφορά, καλώς ή κακώς, μεγάλο μέρος και της τοπικής παραγωγικής τάξης, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την υποδοχή την οποία είχε αρχικά η πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου για το Φεστιβάλ.

Διότι για να έχουμε σήμερα την πολύτιμη δυνατότητα να μιλάμε για προοπτικές που διανοίγονται μπροστά μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σπουδαιότητα της αρχικής ιδέας όσο και της μετέπειτα, ομολογουμένως άψογης, υλοποίησής της. Κακά τα ψέματα, ο κόσμος έδειχνε να έχει μπουχτίσει από φιέστες και πανηγύρια και αυτό ήταν εξαρχής ένας παράγοντας που έπρεπε να υπερβληθεί.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν αποδεικνύεται ότι το Φεστιβάλ ήταν το πρώτο λιθάρι, η απαρχή μιας ελπιδοφόρας προσπάθειας, την οποία αν όλοι στο μέλλον στηρίξουν με ειλικρίνεια και συνέπεια, ο νομός θα βγει πολλαπλά κερδισμένος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot