FOLLOW US: facebook twitter

Καρπούζι: Το … φυσικό βιάγκρα του καλοκαιριού!

Ημερομηνία: 08-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το καρπούζι έχει γίνει συνώνυμο του καλοκαιριού και όχι άδικα .Είναι δροσιστικό μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τη ζέστη και παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι αποτελείται απλώς από νερό και ζάχαρη ,στη πραγματικότητα είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή. Είναι η νέα… υπερτροφή, αφού μας ενυδατώνει, βελτιώνει την ερωτική μας ζωή και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η ζουμερή σάρκα του καρπουζιού είναι η τέλεια επιλογή για την ενυδάτωση του δέρματός μας. Όλοι χάνουμε κολλαγόνο καθώς γερνάμε, το καρπούζι όμως είναι γεμάτο με καροτίνη, η οποία βοηθά στην αντιγήρανση και στη διατήρηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας μας.

Μία μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180 γρ.) καλύπτει το 20% των καθημερινών μας αναγκών σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και στη διατήρηση του κολλαγόνου. Τα καρπούζια αποτελούνται κυρίως από νερό. Έτσι, με την κατανάλωσή του, διατηρούμε την επιδερμίδα και το σώμα μας ενυδατωμένα, βελτιώνοντας παράλληλα το κυκλοφορικό μας σύστημα.

Με μηδέν λιπαρά και με μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα, μπορούμε να καταναλώσουμε όσο καρπούζι τραβάει η όρεξή μας, χωρίς να ανησυχούμε ότι θα πάρουμε κιλά. Τα καρπούζια δεν έχουν σχεδόν καμία θερμίδα, και η περιεκτικότητά τους σε νερό, που φθάνει στο 92%, μας κρατάει ενυδατωμένους και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

Είναι φυσικό βιάγκρα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Texas A&M University μελέτησαν την επίδραση του καρπουζιού στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. «Ανακαλύψαμε ότι η αργινίνη, που περιέχεται στο καρπούζι, ενισχύει το νιτρικό οξύ και έχει αποτέλεσμα τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων – την ίδια βασική επίδραση που έχει και το Viagra».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος