FOLLOW US: facebook twitter

Καμπανάκι από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: «Κίνδυνος να κλείσουν Παιδικοί Σταθμοί»

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:

Τον κώδωνα του κινδύνου, κρούει, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, με επιστολή του προς το Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή αναφορικά με τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικοί Παιδικοί ή Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, ο κίνδυνος να κλείσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι μεγάλος και ζητά άμεσα συνάντηση με όλους τους αρμόδιους.

Στην επιστολή προς το Δήμαρχο Πύργου αναφέρουν: «κ. Δήμαρχε, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με το  υπ’αρ.3/27-3-2018 έγγραφό του σας είχε επισημάνει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε θέματα πυρασφάλειας και αδειοδότησης των κτιρίων των παιδικών σταθμών αλλά και τους φόβους του και την αγωνία του για την επόμενη μέρα εάν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί. Μέχρι σήμερα καμία απάντηση δεν λάβαμε ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουν την εργασία τους 12 εργαζόμενοι που μισθοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και πολλά παιδιά να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Το αποτέλεσμα θα είναι να κλείσουν ή να συγχωνευτούν, στοιβάζοντας παιδιά σε συμπτυγμένα τμήματα. Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάθε πρόταση για παύση λειτουργίας οποιουδήποτε παιδικού σταθμού, κρίνεται απολύτως άστοχη χωρίς την εξασφάλιση αντικατάστασης από άλλον.

κ. Δήμαρχε, σκοπός των Δημοτικών Παιδικών ή Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι η καθημερνή φύλαξης, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία νηπίων εργαζομένων γονέων, η πολύπλευρη νοητική, συναισθηματική, κοινωνική, ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, η προπαρασκευή τους για την φυσική μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον. Οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες με αντίκτυπο σε πολλούς τομείς της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής ζωής είναι αναμενόμενο η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές να αυξηθεί. Για να υπάρξει ένας καλύτερος και αντικειμενικός προγραμματισμός θα πρέπει να αποτυπωθούν οι ανάγκες σε επεκτάσεις και επισκευές του κτιρίου ή να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί. Αντί αυτού εμείς Δήμος ούτε το ένα έχουμε κάνει ούτε το άλλο.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ζητούμε άμεσα συνάντηση με όλους τους αρμόδιους (πρόεδρο Δ.Σ. – Γ.Γ. – Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο – Διευθυντή Κοινωνικής προστασίας – προϊσταμένους τμήματος – Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) διότι κ. Δήμαρχε πρέπει να το καταλάβετε ότι «Κινδυνεύουν να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί». Και όπως είπε και ο Λεών Τολστόι  ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας: «Μήπως δεν απέκτησα τότε όλα εκείνα που είναι τώρα η ζωή μου και απόκτησα τότες τόσα πολλά, τόσο γρήγορα ώστε σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή μου δεν απόκτησα ούτε το ένα εκατοστό σε σύγκριση με κείνα. Από την ηλικία του πεντάχρονου παιδιού ως την σημερινή μου, μόνο ένα βήμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος