FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαιρινή εκστρατεία στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Ένα καλοκαίρι γεμάτο διασκεδαστικές δράσεις!

Ημερομηνία: 14-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”68592″ img_size=”full”][vc_column_text]Καθημερινές είναι οι δράσεις, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, και δεκάδες παιδιά πλημμυρίζουν το κτίριο και τον προαύλιο χώρο, διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας στα πρωτότυπα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Πριν μερικές μέρες, συμμετείχαν στο εργαστήρι «Αγαπημένα δεδομένα για μένα: Τα ρούχα μου» που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της Μαρίνας Βλασσά, της Πόπης Μπασδέκη και του Γιώργου Λαφαζάνη. Τα παιδιά, έφεραν μαζί τους στη βιβλιοθήκη, τα αγαπημένα τους ρούχα, τα έδειξαν στους φίλους τους και μίλησαν για την ιστορία που τα συνδέει με αυτά. Παρακολούθησαν video για την εξέλιξη του ρούχου τα τελευταία 100 χρόνια και στη συνέχεια συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι μεταμφίεσης με ρούχα και υφάσματα που είχαν στη διάθεσή τους, όπου τα παιδιά διαπίστωσαν ότι το ρούχο μπορεί επίσης να γίνει παιχνίδι και διασκέδαση αρκεί να χρησιμοποιήσουν την φαντασία και την καλή τους διάθεση!

Ακόμα όμως ένα μοναδικό εργαστήρι, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Βούλας Αντωνοπούλου με τίτλο « Περασμένα δεδομένα: Η Κωνσταντινούπολη τον 17ο αι.». Ξεκινώντας από μία παράγραφο από το βιβλίο “Μεσόγειος” τα παιδιά έφτιαξαν έναν πίνακα δεδομένων αποτελούμενο από εικόνες και κείμενα με πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή στην Κωνσταντινούπολη του 17ου αι.

«Ζωγραφισμένα δεδομένα: Η ζωγραφική του Oliver Jeffers» ήταν ο τίτλος, ενός ακόμα εργαστηρίου που υλοποιήθηκε με την συνδρομή της Μαρίνας Βλασσά, της Πόπης Μπασδέκη και του Γεωργίου Λαφαζάνη. Η γνωριμία με τον Oliver Jeffers έγινε μέσα από video όπου συστήνεται ο ίδιος σε όσους επιθυμούν να μάθουν την ιδιαίτερη τεχνική του, δηλαδή συνδυασμό συναισθήματος και λογικής, ή αλλιώς τέχνης και επιστήμης. Τα παιδιά πειραματίστηκαν με την τεχνική του, επεμβαίνοντας αρχικά πάνω σε έργα τέχνης γνωστών ζωγράφων, επινοώντας και σημειώνοντας τις μονάδες μέτρησης. Το επόμενο αντικείμενο μέτρησης ήταν το ίδιο τους το σώμα. Τις μετρήσεις τους τις έκαναν με μέτρα, μεζούρες, χάρακες και τις κατέγραψαν πάνω στις δικές τους φωτογραφίες!

Με τη συνδρομή του Θάνου Χουλιάρα, τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήρι «Προστατευμένα δεδομένα». Στο εργαστήριο αυτό συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διαδικτυακή ασφάλεια, όπως η ανάρτηση των προσωπικών δεδομένων στο ιντερνέτ. Στόχος αυτού του εργαστηρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών και γονιών σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων στο διαδίκτυο αλλά και στις καθημερινές τους σχέσεις. Η γνώση βασικών αρχών είναι το κλειδί που χωρίς να περιορίζει το εύρος των δραστηριοτήτων, εξασφαλίζει σε ένα παιδί πως μπορεί να απολαύσει είτε στο διαδίκτυο είτε στην καθημερινή του ζωή κάθε δραστηριότητα με ασφάλεια.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1534183247729-4b9fffcf-e950-10″ include=”68593,68594,68595,68596,68597,68598″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot