FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια! Γίνεται;

Ημερομηνία: 16-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31587″ img_size=”full”][vc_column_text]Παίζοντας παιχνίδια γνώσεων όπως το trivial πολλά μπορεί να μάθει κανείς όπως και το ότι τα κουνούπια που τσιμπούν είναι γένους θηλυκού. Αυτό συμβαίνει επειδή πριν από κάθε ωοτοκία και για την ωρίμανση των αβγών τους χρειάζονται να πιούν αίμα από τον άνθρωπο ή άλλα θερμόαιμα ζώα. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως πρέπει να νιώσουμε αλληλεγγύη για τα «ανωφελή» κουνούπια γι’ αυτό και αναζητήσαμε μεθόδους για να τα κρατήσουμε μακριά από μας, και κυρίως από τα παιδιά μας. Τα καλοκαίρια και ειδικά από το σούρουπο ως το χάραμα που τα κουνούπια είναι στο… φόρτε τους μπορούν να γίνουν ανώδυνα αν πάρουμε τα μέτρα μας.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα κουνούπια στο σπίτι και στις βεράντες μας;

  1. Ένας καλός, αλλά δαπανηρός τρόπος, για να αποφύγουμε τα κουνούπια μέσα στο σπίτι είναι οι σήτες σε παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς.
  2. Οι κουνουπιέρες, επίσης, είναι αποτελεσματικές και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Το μόνο τους μειονέκτημα είναι η αποτελεσματικότητά τους περιορίζεται στις ώρες του ύπνου κι αυτό μόνο εφόσον έχετε σιγουρευτεί πως δεν έχει εγκλωβιστεί κάποιο κουνούπι στο εσωτερικό.
  3. Εντομοκτόνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο με τη μορφή αεροζόλ, ταμπλετών, εξατμιζόμενο διάλυμα, σπιράλ κλπ. Δεν ενδείκνυνται όλα για παιδιά και, φυσικά, κάποια από αυτά είναι απαγορευτικά για ανθρώπους με αλλεργίες ή άσθμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του σκευάσματος ή της συσκευής.
  4. Ανεμιστήρες ή κλιματιστικά. Ο δροσερός αέρας έχει το καλό πως μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Επιπλέον, η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως αυτών της οροφής) δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων.
  5. Μια οικολογική ιδέα είναι η χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμών των εξωτερικών χώρων που είναι γνωστό πως προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.
  6. Ποτίζετε τα λουλούδια σας τις πρωινές ώρες και απομακρύνεται από τις βεράντες σας λεκάνες, βάζα, παλιά λάστιχα και γενικά σημεία στα οποία λιμνάζουν νερά. Το στάσιμο νερό αποτελεί σημείο εναποθέτησης των αβγών των κουνουπιών. Ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλο διάστημα υγρό μετά το πότισμα μπορεί να αποτελέσει σημείο που τα κουνούπια εναποθέτουν τα αβγά τους.
  7. Αν στον κήπο σας υπάρχουν θάμνοι, φυτά με πυκνά φυλλώματα ή γρασίδι φροντίστε να τα περιποιείστε συχνά γιατί αυτά είναι σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
  8. Για όσους αναζητούν φυσικές λύσεις έχουμε καλά νέα! Υπάρχουν φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες που μπορούν να απομακρύνουν τους ενοχλητικούς επισκέπτες εύκολα και κυρίως φυσικά. Ο βασιλικός, το γεράνι, το γαρίφαλο και το θυμάρι είναι κάποια από τα πιο κοινά. Γεμίστε τις βεράντες σας με βασιλικό ή θυμάρι και μη φοβάστε τίποτα.
  9. Για να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών, σε μέρη που υπάρχουν πολλά, φοράμε ρούχα με μακρυά μανίκια και παντελόνια. Αποτελεσματικότερα είναι τα ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  10. Αναζητήστε εντομοαπωθητικά προϊόντα που μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε στο γυμνό δέρμα που όμως παράλληλα να είναι και αποτελεσματικά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του εκάστοτε σκευάσματος.

Για το συγκεκριμένο άρθρο πάρθηκαν πληροφορίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πηγή: lovebaby.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot