FOLLOW US: facebook twitter

Καλαματιανός χορός για ρεκόρ Γκίνες με μακαρονάδα ΗΛΙΣ!

Ημερομηνία: 19-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Πάρτι ζυμαρικών με την χορηγία τοπικών προίόντων της Ηλειακής επιχείρησης ΗΛΙΣ για εκατοντάδες επισκέπτες

648 χορευτές και χορεύτριες βρέθηκαν προχθές το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας και χόρεψαν για 9 λεπτά τον φημισμένο καλαματιανό χορό, συντεταγμένα και ομοιόμορφα στέλνοντας έτσι την πόλη της Καλαμάτας στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Αυτή τη φορά η επιλογή του χορού ήταν η ιδανική, αφού είναι το σήμα κατατεθέν της Μεσσηνίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και ίσως θα έπρεπε με αυτήν την προσπάθεια να ξεκινήσουν! Οι συμμετέχοντες είχαν προμηθευτεί το ειδικό μαύρο αναμνηστικό μπλουζάκι και στο δεξί χέρι είχαν δέσει το λευκό μαντήλι το καλαματιανό!

Το αν τελικά θα καταφέρει και επίσημα η Καλαμάτα να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες θα το ξέρουμε περίπου μετά από ένα μήνα αφού επικυρωθεί η διαδικασία.

Το εγχείρημα υποστήριξαν σχεδόν όλες οι σχολές χορού της πόλης και το νεοσυσταθέν τμήμα του Διεθνούς συμβουλίου χορού CID, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού λιμενικού ταμείου και φυσικά των ιδιωτών χορηγών.

Πάρτι ζυμαρικών με προϊόντα από την ΗΛΙΣ για καλό σκοπό

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το τμήμα της Μεσσηνίας, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του Γαστροναύτη είχαν προετοιμάσει μπουφέ ζυμαρικών με 500 κιλά χορηγίας της Ηλειακής εταιρείας ΗΛΙΣ, με προσφορά προϊόντων και από τοπικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενίσχυση της αποπεράτωσης της οικίας του Νικηταρά στη Νέδουσα που έχει αγοράσει ο τοπικός Σύλλογος.

Οι σεφ της λέσχης Αρχαιμαγείρων και του Γαστοναύτη, μαγείρεψαν με τα φημισμένα ζυμαρικά ΗΛΙΣ την «καλαματιανή μακαρονάδα» που προσφέρθηκε στους εκατοντάδες συμμετέχοντες. Μάλιστα με τον τρόπο αυτό μια Ηλειακή επιχείριση συμμετείχε σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος