FOLLOW US: facebook twitter

Κακοκαιρία: Πώς εξελίσσεται ο «Ξενοφών», πώς θα κινηθεί ο μεσογειακός κυκλώνας

Ημερομηνία: 28-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Και ποια δρομολόγια των πλοίων δεν θα πραγματοποιηθούν

To μεσημέρι του Σαββάτου (μεταξύ 15.00 και 18.00) αναμένεται να καταφθάσει στη νότια Πελοπόννησο το «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα, ακολουθώντας στη συνέχεια βορειανατολική πορεία και επηρεάζοντας αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπως ανέφερε στη HuffPost Greece ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος- επισημαίνοντας πως, στην ανοιχτή θάλασσα (στα ανοιχτά της Πελοποννήσου) υπάρχει περίπτωση και για κύματα ύψους 10 μέτρων.

meteogr

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο κρατικός μηχανισμός, σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, μαζί με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά, προκειμένου να δώσουν τα ακριβή στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων, για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου και ταυτόχρονα να δώσουν συστάσεις στους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν και τι να αποφύγουν.

Alkis Konstantinidis / Reuters

Σύμφωνα  με τις προβλέψεις και την αναλυτική ενημέρωση του κ. Κολυδά, το βαρομετρικό αυτό θα μας επηρεάσει σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα έχουμε το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθώς στροβιλίζεται ο πρώτος σχηματισμός, θα βελτιωθεί για λίγο ο καιρός στην περιοχή της Κρήτης και τις δυτικές Κυκλάδες και θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική- κυρίως τα νότια και ανατολικά της Αττικής.

Πηγή: huffingtonpost.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος