FOLLOW US: facebook twitter

Καιρός του πράττειν, καιρός του πληρώνειν

Ημερομηνία: 09-11-2016 | Συντάκτης:

bakogiannis-giorgos

Άρθρο του Γεώργιου Μπακογιάννη- χημικού μηχανικού

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει «καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»

Η βίαιη ωρίμανση τόσο του κ. Τσίπρα αλλά και κάποιων αμετανόητων έως χτες υπουργών του δείχνει ότι η κυβέρνηση προσαρμόζεται με ταχύτητες χαμαιλέοντα στην νέα πραγματικότητα και είναι έτοιμη και κάνει  τα πάντα για να μείνει στην εξουσία.

Το «λιοντάρι» της αντιπολίτευσης 2012-2015 μεταμορφώθηκε σε κύριο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Στήνοντας το πολιτικό του προφίλ και την πολιτική του ανέλιξη λέγοντας όχι σε όλα και  μιμούμενος τον πάλε ποτέ ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου,  κατάφερε να κερδίσει την εξουσία χτισμένη όμως μέσα στο ψέμα  και στην ψευδαίσθηση.

Διέσυρε επιλεκτικά κάθε πολιτική έννοια  και αφού δεν μπορούσε να εφαρμόσει  την ιδεολογική του πλατφόρμα έκανε στροφή 180 μοιρών ικανοποιώντας  κάθε απαίτηση των δανειστών μας. Ως καλό παιδί αφού δεν μπορούσε να παίξει με τους μεγάλους πήρε τα κουβαδάκια του και πήγε να παίξει  μόνος του πιο μακριά, σε άλλη παραλία.

Βέβαια όλα αυτά συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ,ή ότι  ζούσε μέσα στην αυταπάτη και το ψέμα, ή ήταν πραγματικά ανώριμος πολιτικά σαν το  βρέφος. Δυστυχώς όμως  το πολιτικό βρέφος,   ωρίμασε γρήγορα  και έδειξε τα πραγματικά του δόντια, όχι μόνο  στον  ελληνικό λαό αλλά και στα ίδια του τα  στελέχη.

Η αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν άργησε να έρθει, αφού όλα όσα κατήγγειλε και τα δρομολόγησε και τα υλοποίησε. Καλωσόρισε την επένδυση για τα αεροδρόμια,την επένδυση της cosco, την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , την ψήφιση του φορολογικού, που είναι σίγουρο ότι  θα γίνει λαιμητόμος στο λαιμό των πολιτών, το ασφαλιστικό ,το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, και το αμίμητο «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»,  κ.α.

Για να συμβούν όλες αυτές οι απαραίτητες αλλαγές χρειάζεσαι  και πρόθυμους συνεργάτες.Άρα  κάποια πολιτικά όντα  που παράμεναν αγκυλωμένα στο παρελθόν -λόγω ιδεοληψίας-  έπρεπε τα παραγκωνισθούν   και να αναθέσεις το έργο σε «ανθρώπους» που είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν το έργο του εκτελεστή.

Ωστόσο, η εξάχρονη ιστορία των μνημονίων διδάσκει ότι όλα εδώ πληρώνονται. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που ψήφισε σκληρά μέτρα λιτότητας και δεν υπέστη ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς της και ήττα στις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας και οι συν  ακόλουθοι αυτού, θα πρέπει κάποια στιγμή  να αναμετρηθούν  με την κοινωνία που  ανέδειξε αυτόν  Πρωθυπουργό και τα στελέχη του υπουργούς και να αποδείξουν  ότι τελικά δεν είναι ελέφαντες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος