FOLLOW US: facebook twitter

Καιρός είναι να χορτάσουμε και «ψωμί»…

Ημερομηνία: 26-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34146″ img_size=”full”][vc_column_text]Η επιτυχία (μένει να το δούμε) της πρώτης ουσιαστικά και ιδιαίτερα φιλόδοξης προσπάθειας για έξοδο στις αγορές- προσδοκούμε να αντλήσουμε τουλάχιστον 4 δις ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο από 4,75%- σε συνδυασμό με την απόφαση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος, αντικειμενικά σηματοδοτούν νέα θετικά δεδομένα στη πορεία της οικονομίας. Που όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν εφησυχασμό και πολύ περισσότερο ευφορία στη κυβέρνηση.

Γιατί για την κοινωνία ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις εξακολουθούν να υποφέρουν από την φορολογική καταιγίδα που έχουν επιβάλει τα μνημόνια και οι τράπεζες, παρά την γενναία χρηματοδότηση τους, εξακολουθούν να αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από την άλλη η ανεργία- παρά την όποια μείωση της- παραμένει πολύ υψηλή και αποτελεί τον μεγάλο εφιάλτη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων που συνεχίζουν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Ήρθε η ώρα λοιπόν η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Μπορεί οι αγορές να μας στέλνουν για πρώτη φορά θετικά μηνύματα και οι αριθμοί να ευημερούν, κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να αρχίσουν να ευημερούν και οι άνθρωποι. Οποιοδήποτε αφήγημα για νέο «success story» για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους θα ήταν άστοχο και εκτός πραγματικότητας.

Η κοινωνία περιμένει «μέτρα ανακούφισης» και αυτά και μόνον αυτά θα εκτιμήσει. Και μόνο τότε θα πέσουν στο κενό τα σενάρια καταστροφολογίας που σήμερα ευδοκιμούν. Από παχιά λόγια απ’ όπου κι αν προέρχονται έχουμε χορτάσει.

Καιρός είναι να χορτάσουμε και «ψωμί»…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot