FOLLOW US: facebook twitter

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2017!!!

Ημερομηνία: 03-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kazamias

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Η τρίτη αξιολόγηση θα προχωρήσει κανονικά μετά τα την υλοποίηση των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές μας. Συγκεκριμένα, ζητούν την ευθανασία σε 200.000 συνταξιούχους και τον «κόφτη» σε 500.000 μισθούς, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές και ο Β. Λεβέντης οικουμενική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα δώσει εφάπαξ το ποσό των 58 ευρώ σε όλες τις οικογένειες που ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, αλλά οι δανειστές θεωρούν προκλητικό τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και ως μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης απειλούν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Σε προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή και παρουσία του καθηγητή γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτη οι κύριοι Πολάκης και Αδωνις Γεωργιάδης αντάλλαξαν «ενδιαφέρουσες» απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της γλώσσας, όπως π.χ. «είσαι γαϊδούρι, μουλάρι, κτήνος, κότα λειράτη» και «είσαι γιουσουφάκι, σοϊμπλάκι, γερμανοτσολιαδάκι» κλπ. Τη συζήτηση παρακολούθησαν και επισκέπτες μαθητές, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και μετά το πέρας της συζήτησης κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια, όπου απέτισαν φόρο τιμής σε δύο λεωφορεία και τρία ΑΤΜ Τραπεζών.

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

Η εθνική επέτειος εορτάζεται μονομερώς, πράγμα που προκαλεί την αντίδραση του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, οι οποίοι ζητούν έγγραφες εξηγήσεις για το κόστος της παρέλασης. Ωστόσο, σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός δηλώνουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κυβέρνησης να παρελαύνουν τα σχολεία και τα γυμνάσια και για το λόγο αυτό θα στείλουν υπόμνημα στην Κομισιόν. Μετά το τέλος της παρέλασης ο Κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές και ο Β. Λεβέντης οικουμενική κυβέρνηση.

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Έρχεται προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για το νέο τοπίο στα ΜΜΕ. Άδειες θα δοθούν σε τρία ραδιόφωνα και δυο εφημερίδες. Συγκεκριμένα άδειες θα λάβουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» Αθήνας, Κρήτης, Πάτρας και εφημερίδες θα κυκλοφορούν η «Αυγή» και «το Ντοκουμέντο». Αντιδρούν στην απόφαση τα «έγκυρα» και «αντικειμενικά» ΣΚΑϊ και mega, τα οποία καταγγέλουν την κυβέρνηση για φίμωση του …πλουραλισμού. Σε δημοσκόπηση μάλιστα που παρουσιάζει ο ΣΚΑϊ η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 54%, ακολουθεί ο Τζήμερος με 21%, ο Φαήλος Κρανιδιώτης με 15% και από κοντά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 10%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να μπαίνει στη βουλή, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

 

ΜΑΪΟΣ

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Αβάνα για το εξάμηνο μνημόσυνο του Φιντέλ Κάστρο και προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλει για «αριστεροφροσύνη» την κυβέρνηση, πράγμα που διαψεύδουν τόσο ο Ντάισεμπλουμ, όσο και ο Γιουνγκέρ. Στην πορεία της εργατικής Πρωτομαγιάς επικεφαλής της πορείας η νέα ηγεσία της ΓΣΕΕ με τον Άδωνι και τον Βορίδη να εκφωνούν τους «πανηγυρικούς» της ημέρας και τον Τζήμερο να τραγουδά το «Πρώτη Μαΐου» του Β. Παπακωνσταντίνου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές και ο Β. Λεβέντης  οικουμενική κυβέρνηση.

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις, όπου οι υποψήφιοι καλούνται να αναπτύξουν στο μάθημα της έκθεσης ένα απόφθεγμα του Σαλουστίου στη λατινική γλώσσα και να σχολιάσουν ένα φοινικικό ρητό γραμμένο στην πρωτότυπη γλώσσα. Ο υφυπουργός Παιδείας κος Ζουράρις διευκρινίζει ότι «ουδέν απεχθέστερον των αγνοούντων την φοινικικήν» και συμπλήρωσε ότι «των νήσων απολεσάντων, ημείς ομιλούμεν απταίστως την λατινικήν».

Οι θεσμοί ζητούν επιπλέον μέτρα ευθανασίας άλλων 150.000 συνταξιούχων για να μείνουμε σε τροχιά ευρώ.

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ολοκληρώνονται οι δομές φιλοξενίας των προσφύγων σε Σαντορίνη, Ρόδο και Κέρκυρα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ. Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ικανοποιημένη από τη βούληση της κυβέρνησης και ο Σόιμπλε τόνισε πως η Ελλάδα υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών.

Κυκλοφόρησε το «λεξικό εννοιών» του Άδωνι Γεωργιάδη που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού στο λήμμα «γαϊδούρι» και «κότα λειράτη» υπάρχουν ως συνώνυμα 856 ονόματα Συριζαίων και στο λήμμα «Σόιμπλε» 456 αναφορές σε Αγίους, Οσίους και Μάρτυρες της ορθόδοξης πίστης.

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Νέο πακέτο μέτρων προωθεί η κυβέρνηση με περικοπές της τάξεως του 72% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και 68% σε μισθούς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σε αντιστάθμισμα των μέτρων και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των δανειστών θα δώσει εφάπαξ το ποσό των 34 ευρώ σε κάθε δικαιούχο που το μηνιαίο εισόδημά του είναι κάτω από 165 ευρώ. Η απόφαση αυτή προκαλεί την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ο αρχηγός της δηλώνει πως είναι απαράδεκτες «μονομερείς» ενέργειες χωρίς την άδεια του Σόιμπλε και ζητά άμεσα προσφυγή σε κάλπες την ίδια ώρα που ο Β. Λεβέντης δακρυσμένος ζητά τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά με αλλαγές στα προγράμματα σπουδών. Μετά από παρεμβάσεις του μητροπολίτη Αμβροσίου Αιγιαγείας θα διδάσκονται υποχρεωτικά σε γυμνάσια και λύκεια «βίοι» τουλάχιστον πέντε Αγίων, τρία συναξάρια, έξι βυζαντινοί ύμνοι, τα άπαντα του Παϊσίου και για το εθνικό απολυτήριο θα χρειάζεται από τον μαθητή και τη μαθήτρια τρεις εξομολογήσεις στον πνευματικό τους και βεβαίωση από την μητρόπολη που υπάγονται. Η αριστερή κυβέρνηση θεωρεί υπερβολική τη διδασκαλία του τρίτου συναξαρίου, επέρχεται ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας – υπουργείου και ο πρωθυπουργός προχωρά σε ανασχηματισμό για να κατευνάσει την ένταση μεταξύ των δύο μερών.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που κατόπιν συνεννόησης με τους δανειστές ορίστηκε στην τιμή των 3,5 ευρώ το λίτρο! Η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θα επιδοτήσει την κατανάλωση πετρελαίου στις περιοχές που οι θερμοκρασίες κρατηθούν στους -230C περισσότερο από 25 ημέρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για το έξτρα επίδομα μόλις ανοίξει η εφαρμογή του ΤΑΧΙS και θα εισπράξουν το επιδοτούμενο ποσό των 0,20 λεπτών του Αγίου Φούφουτου ανήμερα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί προκλητικά μεγάλο το επίδομα θέρμανσης που δίνει η κυβέρνηση και δεσμεύεται να το καταργήσει μόλις γίνει κυβέρνηση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Άρχισαν τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες μετά την τελευταία τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενήργησε ο Α. Πορτοσάλτε στη ραδιοφωνική εκπομπή του. Η ΝΔ λαμβάνει πλέον 67%, ο Τζήμερος 28%, λοιποί 5% και ο ΣΥΡΙΖΑ -43%. Λογικά ζητά ο Κ. Μητσοτάκης εκλογές και ο Β. Λεβέντης οικουμενική.

Μετά το brexit, το italexit, το spainexit, προβάλλει πιθανό το ενδεχόμενο ενός grexit και όλοι οι φορείς, τα κανάλια και τα επιμελητήρια επισημαίνουν τον κίνδυνο πτώχευσης, αφού όπως τονίζουν μπορεί με τα μνημόνια να χάθηκε το 95% των εισοδημάτων των Ελλήνων, αλλά η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για το ευρωπαϊκό κεκτημένο μας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Εν όψει των εορτών θα δοθεί εκ νέου έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους που φτάνει τα 16 ευρώ για όσους το μηνιαίο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 112 ευρώ. Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Συγκαλείται έκτακτο eurogroup, όπου αποφασίζεται να κλείσουν οι τράπεζες και να επιβληθούν εκ νέου capital controls. Διαλύεται -η ήδη διαλυμένη βουλή- και προκηρύσσονται εκλογές οι οποίες δε θα γίνουν για να μην διακινδυνεύσουμε την παραμονή μας στη ευρωζώνη. Ρόλο σωτήρα –εκ νέου- θα αναλάβει το δίδυμο Στουρνάρα-Παπαδήμου και Σία!

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot