FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»: Ξεκινούν προγράμματα για ενήλικες, γονείς και μαθητές

Ημερομηνία: 12-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», φορέας ευαισθητοποίησης και υποστήριξης σε θέματα επικοινωνίας, συμπεριφοράς και σχέσεων που αναδύονται στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο, συνεχίζοντας τις δράσεις για την οικογένεια υλοποιεί εργαστήρια για γονείς και μαθητές Β΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Αμαλιάδας με στόχο την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται βιωματικό εργαστήρι για γονείς, 4-6 συναντήσεις με εβδομαδιαία συχνότητα που στοχεύει, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλούς έκφρασης και υποστήριξης, να δώσει στο γονιό τη δυνατότητα να συζητήσει και να επεξεργαστεί θέματα διαπαιδαγώγησης, ορίων και επικοινωνίας, ενισχύοντας την καλλιέργεια των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων για γονείς θα υλοποιηθούν εργαστήρια για μαθητές Β ΄Δημοτικού, 6-8 εβδομαδιαίες συναντήσεις  στις οποίες τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με την εικόνα του εαυτού, την αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, τη φιλία με στόχο τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που οδηγούν στην καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των επιλογών τους. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να  συμμετέχουν, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στο 2622029710 και ώρες (8:30 έως 14:30) (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 γονείς).

Παράλληλα, το Κέντρο Πρόληψης, διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής  προγραμμάτων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην ευρύτερη κοινότητα, ξεκινά την δημιουργία βιωματικής Ομάδας προσωπικής ανάπτυξης για ενήλικες άνω των 20 ετών με τίτλο:

«καλωσορίζοντας τον μοναδικό ομαδικό εαυτό μας».

Η ομάδα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, 18:00 – 20:00, στο Κέντρο Πρόληψης για 8 συναντήσεις.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στην συντονίστρια της ομάδας, Διονυσία Γκομώλη έως τη Δευτέρα 15/10/2018, στο τηλ. 2622029710, καθημερινά 08:30 μέχρι 14:30 μ.μ.

Η συμμετοχή στις δράσεις του Κέντρου είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος