FOLLOW US: facebook twitter

Κάλλιο αργά παρά… αργότερα

Ημερομηνία: 02-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67545″ img_size=”full”][vc_column_text]Το κάλλιον δεν είναι το κάλλιστον αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από το τίποτε, γιατί όπως διαπιστώσαμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο Μάτι, το τίποτε οδηγεί αργά ή γρήγορα στην καταστροφή. Ακριβώς γι’ αυτό τμήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του δήμου Πύργου συνεργάστηκαν για την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας της παραλιακής ζώνης από το Κατάκολο μέχρι την Σπιάτζα.

Το ακόμη καλύτερο όπως πληροφορηθήκαμε από τους αρμόδιους, είναι ότι το αντιπυρικό έργο θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς τις επόμενες μέρες, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Σπιάτζας, όσο και σε άλλες περιοχές. Η περιοχή του Άγιου Ηλεία για παράδειγμα, όπως επεσήμανε καίρια η Πρωινή, αποτελεί μαζί με την Σπιάτζα κατεξοχήν περίπτωση τύπου «Μάτι» και ήταν επιτακτικό έστω και τώρα, μετά από μία εθνική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ομολογώ λοιπόν, χωρίς να νιώθω καθόλου ήσυχος τούτες τις ώρες, ότι αισθάνθηκα μία μικρή ανακούφιση όταν είδα τα μηχανήματα στο δρόμο και τους τοπικούς φορείς να κινητοποιούνται. Το γιατί έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη του Ιούλη μέχρι να γίνουν τα δέοντα είναι ένα ερώτημα το οποίο χρήζει απάντησης αλλά όχι τώρα. Τώρα προέχει να προφυλαχθούμε και να κυρίως να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το κακό.

Κι αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι τα αφήνουμε όλα στην πολιτεία, ήτοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί ο καθένας οφείλει να είναι υπεύθυνος για το σπίτι, τον κήπο, το χωράφι του. Μην παίζουμε άλλο με τη φωτιά. Καθαρίστε, σκουπίστε και τέλος πάντων πάρτε τα μέτρα σας. Κι αν ακόμη ο γείτονας αρνείται ή βαριέται ή έχει εγκαταλείψει την περιουσία του ή δεν ξέρω και εγώ τί, ας καταλάβουμε καλά ότι αν «αρπάξει» το δίπλα οικόπεδο, η φωτιά θα εξαπλωθεί παντού. Έστω και όψιμα οι κατά τόπους κρατικοί μηχανισμοί ενεργοποιούνται. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να ισχύσει και για τους πολίτες. Δεν είναι το κάλλιστον, αλλά είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot