FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα συμμετοχής από ΕΛΜΕ Ηλείας: Όλοι μαζί για την ανατροπή του 4ου μνημονίου

Ημερομηνία: 16-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία από ΕΛΜΕ Ηλείας και Πρωτοβάθμια Σωματεία. Συγκέντρωση στις 10.30 στο 2ο Λύκειο Πύργου και πορεία μαζί με το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία

Την δική τους απάντηση, στην κυβέρνηση, καλεί τους Ηλείους πολίτες να δώσουν αύριο, με τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που πραγματοποιούν προσυγκέντρωση τις 10.30 το πρωί στο 2ο Λύκειο Πύργου.

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, αμέσως μετά την συγκέντρωση, θα κατευθυνθούν στην πλατεία ΟΤΕ όπου θα ενωθούν με το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία και θα ακολουθήσουν κοινή πορεία στους δρόμους του Πύργου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας Ανδρέας Ασημακόπουλος, παρουσία του γραμματέα και του μέλους της ΕΛΜΕ Λάζαρου Ασμή και Ευγενίας Αραπακοπούλου αντίστοιχα, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εμποδίσουν την ψήφιση του 4ου μνημονίου που βάζει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες ανάκαμψης.

«Η περίοδος που διανύουμε, βρίσκει όλους εμάς, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. 7 χρόνια ήδη μετράμε από το 1ο μνημόνιο και την εφαρμογή του και μέχρι σήμερα, εκατοντάδες είναι τα μέτρα τα οποία έχουν στοιχίσει στον ελληνικό λαό δεκάδες δισεκατομμύρια, 1,5 εκ. και πλέον ανέργους, έχουν στοιχίσει τη διάλυση κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων εργατικών δεκαετιών και δυστυχώς αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και με την παρούσα κυβέρνηση.

Σε 3 μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις ευλογίες των δανειστών του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να περάσει ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο εμπεδώνει πλέον και τα 3 προηγούμενα μνημόνια, βάζει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες μπορεί να είχε ο κόσμος για μια έστω ανάκαμψη και δείχνει ότι το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει ακόμα πάτο» επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης προσθέτοντας ότι τα μέτρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι είναι 4 δις επιπλέον.

«Καλούμε λοιπόν στην απεργία τον ελληνικό λαό να δώσει μια απάντηση, ότι δε μπορεί να περάσουν αυτά τα μέτρα που κυριολεκτικά ρίχνουν μια πλάκα πάνω στις όποιες ελπίδες του λαού. Δε μπορεί να περνάνε τα μέτρα ατουφέκιστα. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει σε αυτές τις κινητοποιήσεις, καλούμε την κυβέρνηση να μην ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, καλούμε τον κόσμο να προσπαθήσει να το αποτρέψει.

Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, όλες οι δανειακές συμβάσεις από το 2010 και μετά. Ζητάμε επίσης, την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στην Παιδεία, την Υγεία, στους ΟΤΑ, στις υπηρεσίες Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, ζητάμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μαζί είμαστε σε αυτή τη μάχη.

Ζητάμε το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημοσίου πλούτου, το οποίο τέθηκε ως αρχή ως ιδέα το 2010 και βλέπουμε ότι αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να το προωθήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με άξονα τη ΔΕΗ αλλά και όλους τους άλλους οργανισμούς που στοχεύει να πουλήσει στο εγγύς μέλλον».

Με τη σειρά του, ο Ανδρέας Ασημακόπουλος πρόσθεσε ότι σε λίγες μέρες η ελληνική κοινωνία θα έρθει αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα που είναι η ψήφιση του 4ου μνημονίου, μια «συνταγή» που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ως λύση στα οικονομικά προβλήματα από τις προηγούμενες και νυν πολιτικές, η οποία όμως μόνο διογκώνει και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο δρόμος ο υποταγμένος στην κεφαλαιοκρατία, τα μνημόνια και τις επιταγές των δανειστών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κοινωνία έχει ανάγκες, κάθε μέρα βουλιάζει και δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να ανατραπούν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot