FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα Βαλιανάτου σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τι είπε για εκτάσεις πρώην λιμνών και  Βαγγέλη Μπούτα

Τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιρού στο δήμο Ήλιδας καλεί σε συγκέντρωση ενημέρωσης την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κατάστημα της Ένωσης Οργάνωσης Παραγωγών, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να υπάρξει ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν για τις αποζημιώσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην πρόσφατη συνάντησή που είχαν στην Αθήνα.

Παράλληλα θα γίνουν και ενημερώσεις από κτηνιάτρους της Παναιγιαλείου Ενώσεως και της Ένωσης Οργάνωσης Παραγωγών, για διάφορα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους, καθώς επίσης θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του καταστήματος, όπου θα παρουσιαστούν τα είδη που αφορούν τόσο τους κτηνοτρόφους, όσο και τους μελισσοκόμους.

Προχωρούν για τις παραλίμνιες εκτάσεις

Το θέμα των καλλιεργειών στις εκτάσεις των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας και Μουριάς στην Ηλειά, συνεχίζει να απασχολεί την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Όπως είπε ο κ. Βαλιανάτος μετά τις επαφές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τις επαφές με τους αγρότες στην περιοχή της Κρέστενας, ανέλαβε πρωτοβουλία και ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, που θα έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή για τις εκτάσεις στην πρώην λίμνη Μουριά. «Η θέση της Ομάδας Παραγωγών είναι κάθετη ότι πρέπει ότι οι ήδη καλλιεργητές στις εκτάσεις των πρώην λιμνών να συνεχίσουν να καλλιεργούν» σχολίασε ο κ. Βαλιανάτος που αναμένει από το υπουργείο μια ενιαία ρύθμιση για το θέμα που θα αφορά τις εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα. Όμως οι Ηλείοι θα πρέπει να προλάβουν τις εξελίξεις καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις στον υπουργό.

Θετική η παρουσία Μπούτα

Ο κ. Βαλιανάτος σχολιάζοντας την έλευση του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα στην Ηλεία, τη χαρακτήρισε θετική και τόνισε πως η Ομάδα Παραγωγών στηρίζει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Σε πιθανές κινητοποιήσεις θα είναι εκεί για να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο όπως συνέβη και στο παρελθόν σχολίασε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος