FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ: «Να βάλουμε φρένο στη συνεχιζόμενη εξαθλίωση…»

Ημερομηνία: 16-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συγκέντρωση αύριο στις 10.30 στην πλατεία ΟΤΕ και την Πέμπτη το απόγευμα συλλαλητήριο 

«Να βάλουν φρένο στην συνεχιζόμενη εξαθλίωση…» δίνοντας δυναμικό «παρών» στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, καλεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηλείας, εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και νέες.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο ενώ έχει προγραμματιστεί και συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα της επόμενης ημέρας με αφετηρία το ίδιο σημείο.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, απεύθυναν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Άγγελος Μπούζης, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νίκος Καραμάνης, των Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Γιάνναρος, της τοπικής Επιτροπής Ένωσης Διοικητικού Οικονομικού Προσωπικού ΔΕΗ Ηλείας Νίκος Λοχοβίτης και ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.

«Τα νέα αντεργατικά μέτρα είναι η εκτέλεση σε ό,τι έχει απομείνει, «δολοφονούν» τα δικαιώματα τόσων χρόνων αγώνων» επισήμανε ο κ. Μπούζης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών και να αγωνιστούν για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής τους. «Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσει η νέα επέλαση στη ζωή μας.

Με τον αγώνα μας να αντιπαλέψουμε το νέο πακέτο μέτρων του 4ου μνημονίου που διαμορφώνει μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα αντίμετρα είναι μια σκέτη κοροϊδία, φτάνει πια με τα ψέματα και τις αυταπάτες. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, πατάει στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Πρόκειται για ανάπτυξη αμύθητων κερδών για τους λίγους, για την οποία η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια. Όλοι μαζί να συναντηθούμε στην απεργία της 17ης Μάη στην πλατεία ΟΤΕ».

«Όχι στην υποθήκευση της ζωής μας»

Ο Νίκος Καραμάνης, κάλεσε τον κόσμο να ενταχθεί μαζικά στα σωματεία και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, γιατί τα μέτρα υποθηκεύουν τη ζωή όλων για τα επόμενα χρόνια. «Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να βάλουν στη άκρη τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του ΕΚ Πύργου που όλο το προηγούμενο διάστημα σφύριζαν αδιάφορα στα ζητήματα που έβαζαν τα σωματεία όπως οι απολύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα .

Είδαμε και την Πρωτομαγιά ότι μαζεύτηκαν 5 άτομα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους μέσα ΕΚ Πύργου και στα υπόλοιπα σωματεία που ελέγχουν. Για αυτό ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει και να αλλάξει την κατάσταση».

Κάλεσμα σε αγρότες και συνταξιούχους

Ο κ. Βομπίρης, κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στον ΟΣΕ στις 10 το πρωί, ώστε με τα αγροτικά μηχανήματα να ενωθούν με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες στην πλατεία ΟΤΕ. «Έχουμε δεχθεί ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και την ΕΕ και ο μόνος τρόπος για να το αντιπαλέψουμε είναι να είμαστε όλοι μαζί».

Τελειώνοντας, ο κ. Γιάνναρος, τόνισε ότι τα νέα μέτρα τσακίζουν ότι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη και κοινωνικές παροχές που είχαν κερδισθεί με αγώνες, στέλνοντας στα τάρταρα μισθωτούς και συνταξιούχους. «Δεν υποκύπτουμε στη μοιρολατρία και τους εκβιασμούς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot