FOLLOW US: facebook twitter

Κάθε μέρα νέα μέρα: Εργαζόμενες μαμάδες vs μαμάδες στο σπίτι

Ημερομηνία: 20-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η ζωή μιας γυναίκας αλλάζει εξ’ ολοκλήρου από τη στιγμή που φέρνει ένα παιδί στον κόσμο. Νέα όνειρα, νέες προσδοκίες, νέες ευθύνες και νέα ωράρια περιγράφουν την ολοκαίνουρια καθημερινότητα κάθε νέας μαμάς. Κάποιες μητέρες συνεχίζουν να εργάζονται και κάποιες άλλες επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι. Γιατί αυτή η απόφαση, όμως, αποτελεί κάποιες φορές αιτία έναρξης κόντρας ή διαφωνιών μεταξύ τους; Το happymom «βάζει τα πράγματα στη θέση τους» και σας θυμίζει πόσο υπέροχες μαμάδες είστε όλες, είτε εργάζεστε είτε όχι!

Εργαζόμενη μαμά είσαι υπέροχη επειδή:
• Μόνο εσύ ξέρεις τι σημαίνει να ξυπνάς αξημέρωτα για να ετοιμάσεις το παιδί σου για τον παιδικό σταθμό και να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά. Ναι, σε εσένα αναφέρομαι που έχεις βάλει το γάλα να ζεσταθεί ενώ φτιάχνεις τοστάκια και μέχρι αυτά να είναι έτοιμα, έχεις πλύνει το μικρούλι σου, το έχεις ντύσει, έχεις προλάβει να ντυθείς, να βαφτείς, να ελέγξεις την τσάντα σου και να βάλεις στο τάπερ το φαγητό που έφτιαχνες μέχρι την προηγούμενη τα μεσάνυχτα.
• Κάθε μέρα φεύγεις τρέχοντας για να πας στη δουλειά και τρέχοντας γυρνάς στο σπίτι, να προλάβεις ξύπνιο το παιδί σου ώστε να μιλήσετε, να παίξετε, να το κάνεις εσύ  μπάνιο , να του δώσεις εσύ το γάλα του και φυσικά, το γλυκό φιλί της καληνύχτας!
• Όταν το παιδί σου αποκοιμηθεί, ένας ακόμα αγώνας δρόμου ξεκινά για σένα, αφού πρέπει να προλάβεις να μαγειρέψεις για την επόμενη μέρα, να καθαρίσεις, να τακτοποιήσεις και γενικώς να ολοκληρώσεις όλα όσα δεν πρόλαβες να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού ήσουν στη δουλειά! Α! Και να κοιμηθείς επίσης..

Είσαι, όμως, τυχερή μαμά που εργάζεσαι γιατί η δουλειά σε βοηθά να αλλάζεις παραστάσεις, να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους, να συζητάς, να γελάς, να ξεχνιέσαι και σίγουρα, να μη βαριέσαι!

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο NBC News Health, οι εργαζόμενες μητέρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, καθώς αλλάζουν συχνά περιβάλλον και ξεφεύγουν για λίγο από τη «μονοτονία» του σπιτιού.

Μαμά που μένεις στο σπίτι για να μεγαλώσεις το παιδί σου είσαι υπέροχη επειδή:
• Μπορεί να μη δουλεύεις εκτός σπιτιού αλλά, ίσως, είναι σκληρότερη «εργασία» να τακτοποιείς το σπίτι, να μαγειρεύεις, να κυνηγάς ένα σκανταλιάρικο μικρούλι και φυσικά, να παίζεις μαζί του όλη μέρα! Κι όλα αυτά, είτε ξύπνησες στις καλές σου είτε στις μαύρες σου! Γιατί, για τόλμα να αρνηθείς..
• Μπορεί να μην έχεις να πας στη δουλειά! Το μάτι σου είναι γαρίδα, όμως, από την ώρα που ξημερώνει! Σωστά; Είτε επειδή το παιδί σου ξύπνησε νωρίς είτε επειδή πρέπει να τελειώσεις κάποιες δουλειές πριν εκείνο ξυπνήσει και θέλει αγκαλίτσες, παιχνίδι και βολτίτσες, εσύ μια φορά τον ύπνο σου δεν τον χαίρεσαι! Κι ας μη δουλεύεις!
• Ενώ κάνεις όλα αυτά καθημερινά, την ίδια ώρα ξέρεις πόσα γιαούρτια βρίσκονται στο ψυγείο ανά πάσα ώρα και στιγμή, πόσα πουκάμισα είναι σιδερωμένα, πώς να αλλάξεις τη λάμπα που κάηκε ακόμα και πώς να ξεβουλώσεις το νεροχύτη που βούλωσε! Ή μήπως όχι;

Είσαι, όμως, τυχερή μαμά που μεγαλώνεις τα παιδιά σου στο σπίτι γιατί έχεις την ευκαιρία να χαίρεσαι όλες τους τις στιγμές κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, σε κάθε ηλικία !
Σου είναι, επίσης, πιο εύκολο να «χτίσεις» μια ουσιώδη σχέση και επικοινωνία με τα παιδιά σου καθώς είσαι κοντά τους όλη την ημέρα. Κάτι για το οποίο μια εργαζόμενη μαμά θα πρέπει να προσπαθήσει διπλά, ιδιαίτερα αν ξεκίνησε να εργάζεται πριν εκείνα κλείσουν το πρώτο τους έτος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο National Institute of Child Health and Development.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν πρέπει να διχάζει τις μαμάδες αφού είναι τόσα πολλά αυτά που τις ενώνουν τελικά! Έτσι, είτε εργάζεσαι είτε όχι, να θυμάσαι ότι είχες την ευλογία να φέρεις μια ζωή στον κόσμο! Ένα πλασματάκι δικό σου για το οποίο είσαι η ιδανική μαμά είτε δουλεύεις είτε όχι! Μην ξεχνάς ότι για το παιδί σου, είναι πραγματικά αδιάφορο αν θα πας ή όχι στη δουλειά! Τι σε κάνει χαρούμενη; Αυτό είναι που το νοιάζει! Αυτό είναι που χρειάζεται! Μια ευτυχισμένη μαμά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος