FOLLOW US: facebook twitter

Κάθε λιμάνι και καημός…: Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα στο Κατάκολο με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΔΛΤΠ

Ημερομηνία: 25-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα του λιμανιού ειδικά τώρα που άνοιξε η σεζον της κρουαζιέρας, έγινε την Τετάρτη στο Κατάκολο,  στα γραφεία του ΔΛΤΠ στην οποία συμμετείχαν εκτός  του προέδρου και του αντιπροέδρου εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων, εκπρόσωποι ΤΑΧΙ, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, εκπρόσωποι των καβοδετών καθώς και πολλοί έμποροι.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής ενημέρωσε καταρχήν όλους τους παρευρισκομένους για τον σκοπό της συνάντησης επισημαίνοντας ότι περιμένει τις προτάσεις όλων των φορέων του Κατακόλου για τα προβλήματα που υπάρχουν ω΄στε αυτά να προωθηθούν στο Δ.Σ της ΕΛΛΙΜΕ. Ειδικότερα ο κ. Βαρουξής ανέφερε τα εξής:

«Ως γνωστόν συμμετέχουμε πλέον ως ισότιμα μέλη της ΕΛΛΙΜΕ και επιπλέον συμμετέχω προσωπικά στο διοικητικό συμβούλιο της, κατόπιν προσφάτων εκλογών. Ο πρόεδρος της κ. Καρακώστας με έγγραφό του ζήτησε από τη διοίκηση του  Λιμενικού Ταμείου να συγκεντρώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εν το συνόλω του το λιμάνι μας προκειμένου να τα εντάξει προς συζήτηση σε επόμενο Δ.Σ. Κρίναμε επιβεβλημένο όπως συζητήσουμε σήμερα τα πλέον σοβαρά προβλήματα που υφίστανται στο λιμάνι και στη συνέχεια ο κάθε σύλλογος ή φορέας θα θέλαμε να μας υποβάλλει τις προτάσεις του, ώστε στη συνέχεια να προωθηθούν από το Λιμενικό Ταμείο στην ΕΛΛΙΜΕ».

Παράλληλα ο  κ. Βαρουξής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπορική ζώνη του Κατακόλου για την κίνηση της τοπικής αγοράς καθώς και τη διευθέτηση της άγρας πελατών από διάφορους επαγγελματίες που δημιουργούν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στο Κατάκολο, ανεδείχθη ως πρωτεύον θέμα το πρόβλημα που επικρατεί εντός της χερσαίας ζώνης και η ανάγκη θεραπείας της άναρχης πολυετούς αυτής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο του λιμανιού.

Όπως τόνισε ο Ναυτιλιακός Πράκτορας κ. Φάκλαρης η κατάσταση που εμφανίζει το λιμάνι θυμίζει Ουγκάντα. Ενώ παράλληλα ανέδειξε ως μείζον πρόβλημα για την εξασφάλιση της συνέχισης των δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων το θέμα της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Αλληλεγγύης Οδυσσέας Κολόσακας εστίασε το ενδιαφέρον του στην απομάκρυνση από την Χερσαία ζώνη των πάσης φύσεως οχημάτων πλην των πούλμαν κρουαζιέρας και ταξί, ενώ η ταμίας του ιδίου συλλόγου, Σία Νικολοπούλου ζήτησε να γίνει δεύτερη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με συμμετοχή των λιμενικών και αστυνομικών αρχών για θέματα που αφορούν τόσο τον χώρο της χερσαίας ζώνης όσο και την περιοχή των καταστημάτων της κοινότητας.

Ο κ. Σ. Μπουλούτας από την πλευρά του ζήτησε ενημέρωση των παρευρισκομένων για την πρόταση του λιμενικού ταμείου όσον αφορά την θεραπεία προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε προηγούμενες εποχές και παραμένουν αγιάτρευτα έως σήμερα.

Ο πρόεδρος των ΤΑΧΙ κ. Τσαπόγας ζήτησε ενημέρωση για το τί περιέχει η πρόταση του λιμενικού ταμείου προκειμένου η τελική απόφαση να είναι και η πλέον ορθή ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα καθαριότητας αλλά και προβλήματα σε χώρους πρασίνου.

ο πρόεδρος Λιμενεργατών κ. Αργύρης ζήτησε ενημέρωση για τον τρόπο μετακίνησης καβοδετών κατά την ώρα άφιξης των κρουαζιερόπλοιων. Τέλος ο κ. Κοιλιομενιάτης ζήτησε τον καθαρισμό της παραλίας από τους αρμοδίους.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδας Βαρουξής τόνισε σε όλους ότι στόχος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είναι ότι οι σοβαρές αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον του λιμανιού και του εμπορικού κόσμου πρέπει να λαμβάνονται ανεξαρτήτως από το ποιος έχει κάθε φορά δικαίωμα υπογραφής εκ μέρους των εμπλεκομένων φορέων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους  παρισταμένους.

Κλείνοντας δεσμεύθηκε να συγκληθεί εκ νέου διευρυμένη σύσκεψη με την παρουσία λιμενικών και αστυνομικών αρχών και παρεκάλεσε όλους να στείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους έως το τέλος Μαΐου προκειμένου να προωθηθούν έγκαιρα στην ΕΛΛΙΜΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος