FOLLOW US: facebook twitter

Ιστορική μέρα για τον Κάμπο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού

Ημερομηνία: 24-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

viologikos-ypografi1

Υπεγράφη χθες η έναρξη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Ανδραβίδας, Τραγανού, Λεχαινών και Μυρσίνης

-Έργο που πέρασε από 40 κύματα επιτέλους παραδίδεται στην κοινωνία

Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια για να φτάσουμε στην έναρξη της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Ανδραβίδας, Τραγανού, Λεχαινών και Μυρσίνης. Έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1998 αν και έχει ολοκληρωθεί, παραδόθηκε χθες επίσημα στην τοπική κοινωνία με την υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία του. Στο δημαρχείο Λεχαινών o δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Ηρακλής» Σάκης Γεωργόπουλος και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «Δηλάρης» Κώστας Δηλάρης υπέγραψαν την σχετική σύμβαση, παρουσία και των αντιδημάρχων Ανδρέα Μίγκου και Χρήστου Παλαιολόγου. Πλέον οι αποχετεύσεις της περιοχής θα καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, ενώ θα συνεχιστούν οι συνδέσεις στις περιοχές που δεν έχουν γίνει ακόμα. Το έργο θα συμβάλει και στην απορρύπανση του Κυλλήνιου κόλπου.

viologikos-ypografi2

Όπως δήλωσε χθες στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, «το έργο ξεκίνησε το 1998 από τους τότε δημάρχους της περιοχής. Πέρασε από σαράντα κύματα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, υπήρξαν καθυστερήσεις αλλά έφτασε στα χέρια μας για να το υλοποιήσουμε και να το λειτουργήσουμε. Μεγάλη συμβολή σε αυτό έχουν ο πρόεδρος του συνδέσμου «Ηρακλής» κ. Γεωργόπουλος και η πρώην αντιδήμαρχος Λεχαινών Τασούλα Λειβαδά. Είναι ευχάριστη αυτή η συνεργασία των δύο δήμων προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και είναι το πρώτο βήμα για την απορρύπανση του Κυλλήνιου κόλπου. Φυσικά θα μπει ένα τέλος και στη δυσοσμία που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές» σχολίασε ο κ. Μοράντ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ κ. Σάκης Γεωργόπουλος μιλώντας στην Πρωινή τόνισε ότι πρόκειται πράγματι για μια ιστορική και σημαντική ημέρα για την περιοχή, καθώς ένα σπουδαίο έργο που θα συμβάλλει στην καθαριότητα της περιοχής και στην προστασία του περιβάλλοντος είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

viologikos-ypografi3

«Για μας είναι μέρα ιστορική και γιορτινή ταυτόχρονα, αφού ένα έργο που ξεκίνησε στην δεκαετία του ’90 και για το οποίο προσπάθησαν πολύ και οι πρώην δήμαρχοι Τραγανού, Ανδραβίδας, Λεχαινών και Κυλλήνης όπως και τα τότε τοπικά συμβούλια τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμβολή τους, συνεχίστηκε από τους επόμενους και φτάνει πλέον στο τέρμα της διαδρομής του με την λειτουργία του εργοστασίου και την υπογραφή της σύμβασης με τον κ. Δηλάρη. Αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινούν οι συνδέσεις, έχει καθοριστεί και το τιμολόγιο. Ευχαριστούμε και τους κατοίκους που μας ανέχτηκαν με όλες τις εργασίες που γίνονταν και θέλουμε την καλή τους συνεργασία από δω και πέρα».

Να σημειωθεί πως παράλληλα με τις πρώτες συνδέσεις που θα καταλήγουν στο βιολογικό καθαρισμό, εκεί θα μεταφέρουν το φορτίο τους και τα αποφρακτικά οχήματα της περιοχής με το ανάλογο κόστος. Χαμηλό διατηρείται για την ώρα το κόστος και για τις συνδέσεις στο δίκτυο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος