FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας: Ζητούν ισότιμη μεταχείριση για τις ταμπέλες

Ημερομηνία: 13-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Τη δυσαρέσκεια των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, για ανισότιμη μεταχείριση αναφορικά με την απομάκρυνση των πινακίδων στα ιατρεία τους, εξέφρασαν για ακόμα μια φορά χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΙΣΠΟ Νίκος Κατσαρός και Χρήστος Γιαννικούλης.

Όπως είπαν, η πλειοψηφία των γιατρών της πόλης, κατέβασαν τις πινακίδες, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για όλους τους επαγγελματίες και μάλιστα επισήμαναν πως απαντώντας ο Δήμος σε σχετικό αίτημα τους αναφορικά με τους ελέγχους που έχει ολοκληρώσει, διαπιστώνουν ότι δεν έχουν συμμορφωθεί όλοι. «Αυτό που απαιτούμε, είναι ισότιμη μεταχείριση διαφορετικά θα προβούμε σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια για να προφυλάξουμε συναδέλφους μας. Τυπικά ο Δήμος λειτουργεί με το γράμμα του Νόμου παρότι άλλοι δήμοι δεν το εφαρμόζουν, ωστόσο οι ιατρικές ταμπέλες έχουν τη χρησιμότητα τους, δεν είναι διαφημιστικές αλλά ενημερωτικές. Όπως και να έχει ζητάμε ισότιμη αντιμετώπιση ή πιο διασταλτική ερμηνεία του Νόμου αν γίνεται ή εάν ο δήμος ακολουθήσει το γράμμα του Νόμου να κατέβουν όλες οι πινακίδες» σημείωσαν.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησαν και για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, επισημαίνοντας πως ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. «Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου σε συνδυασμό με τις σημαντικά χαμηλές αποδοχές που προσφέρονται στους ιατρούς θεωρούμε ότι δεν θα οδηγήσει στην πλήρωση των απαιτούμενων θέσεων για να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, καταδεικνύει δε προχειρότητα και πλημμελή εκτίμηση της κατάστασης από το Υπουργείο Υγείας».

Οι δυο γιατροί, επισήμαναν πως οι αλλαγές που προωθούνται από το  Υπουργείο Υγείας είναι σε μια κατεύθυνση στην οποία δεν συμφωνούν και εξηγώντας τους βασικούς λόγους τόνισαν: «Είναι ένα κλειστό σύστημα που θα πρέπει ο ασθενής να περνά υποχρεωτικά από τον οικογενειακό γιατρό. Οι ίδιες οι συβάσεις είναι προβληματικές για τους γενικούς ιατρούς και των ΤΟΜΥ καθώς θα πρέπει να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και μετά τα 2 χρόνια δε θα γνωρίζουν τι θα γίνει. Για όσους θα δέχονται στα ιατρεία τους, παρότι τυπικά θα είναι για 4 ώρες τη μέρα, δε θα έχουν χρόνο για άλλες επισκέψεις καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα επείγοντα για όλο το 24ωρο ακόμα και με επισκέψεις κατ’ οίκον χωρίς επιπλέον αμοιβή. Και αν έχεις 2250 ασθενείς χρεωμένους με μισθό 1800 μικτά, αφαιρώντας τους φόρους και τις εισφορές θα τους μένουν 900-1000 ευρώ. Δε νομίζω ότι θα τους μείνει και τίποτα…. Παράλληλα, έχουν «επιτάξει» γιατρούς των Κέντρων Υγείας ως οικογενειακούς γιατρούς και ειδικά ο Πύργος και η Αμαλιάδα, μένουν ακάλυπτοι… τι θα γίνει με αυτούς;».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος