FOLLOW US: facebook twitter

Θωρακισμένη Μερσεντές, εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτές!

Ημερομηνία: 21-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

«…Μην κάνεις όνειρα τρελά, μαζί μου θα έχεις λίγα και καλά», λέει η παλαιά και εξαιρετικώς ελαφρά επιτυχία του Δάκη (άκου «Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι»). Τούτες τις μέρες είχε την τιμητική του ο καλλιτέχνης λόγω σκανδαλολογίας, με τη διαφορά ότι το σκάνδαλο προοριζόταν να πλήξει την κυβέρνηση, η οποία προφανώς καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της, αλλά κάπως έγινε ξανά η στραβή και οι πηγαίνοντες για μαλλί, βγήκαν κουρεμένοι. Τι κουρεμένοι δηλαδή, καράφλιασαν.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα από την ανάρτηση της κατά τα άλλα έγκυρης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από την οποία ξεκίνησε το υποτιθέμενο τσουνάμι αντιδράσεων: «Έδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα για θωρακισμένη κυβερνητική λιμουζίνα», έγραφε ο πηχυαίος τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

«Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη», σημείωνε ο υπότιτλος, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον αρνητικό πρωταγωνιστή του σκανδάλου. Σιγά όμως μην έμεναν εκεί. Σκάνδαλο χωρίς κοινωνικές προεκτάσεις είναι σάμαλι χωρίς τελάρο: «ο Έλληνας φορολογούμενος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών.

Στις 7 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε σύμβαση για την αγορά 4 ελαστικών για τη θηριώδη Mercedes των 6.000 κυβικών εκατοστών (υπ. Αριθμ. ΕΑ27103) που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη». Έτσι, η αλλαγή των τεσσάρων ελαστικών κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 15.000 ευρώ, πάντα κατά τους υπολογισμούς των αρθρογραφούντων.

Ωστόσο, λίγες μόνο ώρες αργότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «η συγκεκριμένη θωρακισμένη Μercedes είχε διατεθεί και παραμένει διατεθειμένη προς χρήση πρώην πρωθυπουργού. Συνεπώς δεν ισχύει ότι το αυτοκίνητο αποτελεί κυβερνητική λιμουζίνα, ούτε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Ποιος λοιπόν διαπιστώθηκε (από την «Εφημερίδα των Συντακτών» αυτή τη φορά) ότι την χρησιμοποιούσε; Ο Αντώνης Σαμαράς! Πω ρε ζημιά που πάθαμε! Όχι τίποτ’ άλλο, τσάμπα τα δηλητηριώδη βέλη του Άδωνι. Πού να φανταστεί ότι θωρακισμένη Μερσεντές ο Τόσκας, δεν ονειρεύτηκε ποτέ. Άλλοι είναι χρόνια εθισμένοι στα κοινοβουλευτικά προνόμια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος