FOLLOW US: facebook twitter

«Θυσίας Μνήμη»

Ημερομηνία: 27-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

lykeio-proskopoi2

Αφιέρωμα από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων και το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου το Σάββατο 5 Νοέμβρη

Μία εξαιρετική εκδήλωση-θεσμό, οργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, με την συνεργασία του Παραρτήματος Πύργου του Λυκείου των Ελληνίδων με τίτλο «Θυσίας Μνήμη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου (Λετρίνων 6, α’ όροφος) και είναι αφιερωμένη στα δραματικά γεγονότα, αλλά και στους προσκόπους της Μικράς Ασίας, οι οποίοι θυσιάστηκαν, στην Κάτω Παναγιά, στα Σώκια και στο Αιδίνι και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.
lykeio-proskopoi

Τις δραματικές στιγμές της ιστορίας του Προσκοπισμού, αλλά και της ελληνικής ιστορίας, που εκτυλίχθηκαν στη Μικρά Ασία, μετά την κατάρρευση του μετώπου του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος και την προέλαση των Κεμαλικών δυνάμεων, θα ξαναθυμηθούν οι μεγαλύτεροι και θα παρακολουθήσουν οι νεότεροι.
Είναι μια  παρουσίαση που θα καλύψει όλες τις πτυχές της Ιστορικής πραγματικότητας, τα τραγούδια, την καθημερινότητα που μετέφεραν στην Ελλάδα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διδάκτωρ Πολ. Φιλοσοφίας, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Παναγιώτης Ζεύλας με θέμα «Από την Καταστροφή στην Αναγέννηση» στη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει τα δραματικά γεγονότα της εποχής αυτής.Θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια από την εξαιρετική χορωδία  του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, υπό την διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση, Σχολικής Συμβούλου Μουσικής Π.Ε.Δ. Ελλάδας και την συμμετοχή του κ. Παύλου Αυγερινόπουλου, Προέδρου της ορχήστρας «Χρώματα της Ήλιδας».Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου και  ώρα  10.00΄πμ, θα τελεστεί επιμνημόσυνη  δέηση  για τους θυσιασθέντες  προσκόπους στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος