FOLLOW US: facebook twitter

Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Παλαιοβαρβάσαινας

Ημερομηνία: 04-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28696″ img_size=”full”][vc_column_text]Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στην Παλαιοβαρβάσαινα, γνωστά και ως «Θυρανοίξια» το πρωί της περασμένης Πέμπτης, από τον Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο παρουσία αρκετών ιερέων από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Το τελετουργικό ακολουθήθηκε ως ορίζει η εκκλησία μας, με την τοποθέτηση των Ιερών Λειψάνων στην Αγία Τράπεζα και την ακολουθία του Όρθρου.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Ωλένης πραγματοποίησε τρεις λιτανείες γύρω από το Ναό όπου παράλληλα ανέγνωσε Αποστολικά και Ευαγγελικά Αναγνώσματα.

Μετά την Τρίτη λιτανεία εισήλθε στο Ναό ανοίγοντας τις κλειστές πόρτες. Ο Επίσκοπος τις άνοιξε, λέγοντας τα λόγια του Δαυίδ «Άρατε πύλας οι άρχοντες ημών…». Στη συνέχεια ο Επίσκοπος έκχυσε τρείς φορές Άγιο Μύρο στα Ιερά Λείψανα, ευχόμενος να είναι «αιωνία η μνήμη των κτητόρων του Αγίου Οίκου τούτου».

Τα ασφάλισε σε ειδική θήκη στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας και επάνω έριξε μαρμαρόσκονη και κηρομαστίχη και στην συνέχεια ακολούθησε όλο το τυπικό των Θυρανοιξίων. Την τελετή παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot