FOLLOW US: facebook twitter

Θοδωρής Παπαϊωάννου: «Τα παιδιά σου μαθαίνουν να είσαι αληθινός»

Ημερομηνία: 06-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

papaioannou2

Zizanio news

Το Zizanio News επισκέφτηκε χθες ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου, ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα μέλη της συντακτικής ομάδας. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της και αναζητήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο blog μας.

Η συγγραφή είναι επικοινωνία;

Η συγγραφή είναι επικοινωνία. Είναι ανάγκη να πεις κάτι σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα, να επικοινωνήσεις μαζί τους μέσω του γραπτού λόγου. Και μάλιστα, να πάρει ο καθένας το δικό του μήνυμα. Και σε κάποιους βέβαια μπορεί να μην αρέσει κάτι που έχεις γράψει, αλλά και ο καθένας θα πάρει κάτι διαφορετικό από αυτό. Αυτό είναι το μεγαλείο της γραφής και της επικοινωνίας μέσω της γραφής.

papaioannou

Τόσα χρόνια κοντά στα παιδιά, ως εκπαιδευτικός αλλά και ως συγγραφέας, θα έχετε μάθει πολλά και θα έχει αλλάξει και ο δικός σας τρόπος σκέψης…

Βέβαια. Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά σου μαθαίνουν να είσαι αληθινός. Γιατί τα παιδιά δεν μπορείς να τα κοροϊδέψεις με τίποτα. Έχουν πάντα μια αφοπλιστική ειλικρίνεια που στη πετάνε να το πω έτσι στα μούτρα. Μπορούν να καταλάβουν αν είσαι κακόκεφος, αν τους κοροϊδεύεις, αν τους λες ψέματα, πού θες να τους πας. Αυτό μου το μάθανε τόσα χρόνια και το προσπαθώ. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα αληθινός, αλλά είναι ζητούμενο νομίζω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος