Θηλυκότητα και στοχασμός
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35745″ img_size=”full”][vc_column_text]Είναι γνωστό ότι οι πολίτες που διαβάζουν δεν είναι ιδιαίτερα αρεστοί σε κράτος και πολιτικούς. Βλέπετε, όποιος διαβάζει, σκέφτεται, όποιος σκέφτεται διαμορφώνει άποψη, όποιος έχει άποψη μπορεί να αρθρώνει αντίλογο, και κάθε αντίλογος είναι γενικώς «εχθρός». Άντε εσύ τώρα να πρέπει να πείσεις ένα ακροατήριο γεμάτο αντιρρησίες. Που όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένο να ενστερνισθεί το δικό σου εύπεπτο αφήγημα και τον μονόλογο σου, αλλά διεκδικεί διάλογο και πειστικές απαντήσεις στα λογής ερωτήματα που κατεβάζει η κούτρα του. Είναι σαν να αποζητάς οικειοθελώς να βρεις τον μπελά σου.
Το ίδιο ισχύει και στις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Ενώ οι γυναίκες συνήθως θαυμάζουν τους άντρες που έχουν ευχέρεια λόγου κα διαθέτουν άποψη και γνώμη, οι άντρες κατά κανόνα δεν αγαπούν τις γυναίκες που διαβάζουν.
Ομορφιά, θηλυκότητα και στοχασμός αποτελούν ένα επικίνδυνο και εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να ανατρέψει τη δεδομένη «τάξη πραγμάτων».
Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη μιας «καθώς πρέπει» ανδροκρατούμενης λογικής, η γνώση και οι εμπειρίες αποτελούν για το ασθενές φύλο απαγορευμένους καρπούς. Ανοίγουν τους πνευματικούς ορίζοντες, δίνουν φτερά στη φαντασία, οδηγούν μακριά από τον «ρεαλισμό» και αυτό είναι κάτι που δεν ελέγχεται. Και φυσικά ότι δεν ελέγχεται προξενεί φόβο.
Μια γυναίκα που «παραδόξως» έμαθε να διαβάζει είναι ένα γεμάτο όπλο έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκπυρσοκροτήσει. Η γυναίκα- αναγνώστρια είναι μια γυναίκα παθιασμένη, αισθαντική, χαρισματική, έχει αυτοπεποίθηση.
Προτιμότερο λοιπόν να είναι μονίμως «αφοπλισμένη»…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]