FOLLOW US: facebook twitter

Θερμό χειροκρότημα για «παράξενο ζευγάρι»: Εξαιρετική παράσταση στο θέατρο της Ήλιδας στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ

Ημερομηνία: 24-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού από το κατάμεστο  θέατρο της ΄Ηλιδας εισέπραξαν οι ηθοποιοί της παράστασης που παρουσίασαν την Παρασκευή το βράδυ στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νίλ Σάίμον «Παράξενο ζευγάρι».

Ο Γιάννης Ζουγάνέλης στο ρόλο του ακατάστατου και σκορποχέρη  σκορποχέρης ΄Οσκαρ και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οικονόμος και άσσος στο νοικοκυριό Φελίξ μοιράστηκαν κάτω από την ίδια στέγη την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Διότι όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων, έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, πολύ απόλαυσαν οι θεατές.

Μαζί τους ο Ηλείος ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος που  έπλασε γλαφυρά τον φίλο τους αστυνομικό, αλλά και οι: Βάσω Γουλιελμάκη,Ιωάννα Ασημακοπούλου,Ερμόλαος Ματθαίου,Γιώργος Χατζής και ο Ντίνος Σπυρόπουλος, χάρισαν όμορφες στιγμές στους θεατές. Μια βραδιά με πολύ γέλιο,  αλλά και πολύ συναίσθημα,  που τόσο πολύ την έχει ανάγκη το κοινό .

Συνέχεια σήμερα με την ταινία «Γλυκιά πατρίδα»

Το ταξίδι του 28ου Διεθνούς Φειστβάλ Αρχαίας Ήλιδας, συνεχίζεται σήμερα με το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη και την προβολή της ταινίας «Γλυκιά πατρίδα», στις 9.15 το βράδυ, στην οικία Τατάνη όπου ο κήπος της έχει μετατραπεί σε ένα ειδυλλιακό θερινό σινεμά.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρωταγωνιστούν: Ράντι Κουέηντ , Φράνκο Νέρο , Τζέιν Αλεξάντερ, Ειρήνη Παπά , Κάτια Δανδουλάκη , Κάρολ Λωρ , Τζον Κόλλουμ , Τζοάννα Πέττετ , Ζαν-Πιέρ Ωμόντ , Πιέρ Βανέκ

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Σενάριο: Mιχάλης Kακογιάννης

Διάρκεια: 148′

H ταινία απεικονίζει τα οδυνηρά γεγονότα της δικτατορίας της Xιλής μετά τη δολοφονία του Προέδρου της, Σαλβαντόρ Aλιέντε και την κατάληψη της εξουσίας από τον Στρατηγό Πινοσέτ. H δράση επικεντρώνεται σε δύο οικογένειες που παγιδεύονται από τους στρατιωτικούς.  Βασισμένο στο βιβλίο της Kαρολίν Pίτσαρντς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος