FOLLOW US: facebook twitter

Θεατρικός Σεπτέμβρης στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37356″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ηλείας προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την Θ.Ο Πύρρωνα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις» με την παράσταση «Πρότυπος Οίκος… Ανοχής»

Η Θεατρική Ομάδα Πύρρωνα Αμαλιάδα «Αποχρώσεις», ανοίγει φέτος πρώτη το χορό των παραστάσεων της νέας θεατρικής σεζόν των ερασιτεχνικών ομάδων στην Ηλεία, που σιγά- σιγά μετά την καλοκαιρινή ραστώνη ανασυντάσσονται και ετοιμάζονται για το χειμώνα. Τα πρώτα ραντεβού των θεατρικών ομάδων έχουν προγραμματιστεί για την Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας και την Ομάδα τέχνης και πολιτισμού των heterronymous Γαστούνης για την άλλη εβδομάδα, ενώ οι θεατρικές ομάδες του Πύργου τηρούν ακόμα σιγή ιχθύος.

Η θεατρική Ομάδα Πύργου είχε κάνει φέτος το καλοκαίρι δύο επιτυχημένες παραστάσεις σε Καυκανιά και Κατάκολο με το περσινό της έργο «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη, ενώ οι άλλες δύο θεατρικές ομάδες του Πύργου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ σήκωσαν αυλαία με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παραστάσεών τους χωρίς καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Από την άλλη η θεατρική ομάδα ΕρασιΤέχνες Αμαλιάδας, είχε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και έκανε κάποιες εμφανίσεις σε θεατρικά στην οικία Τατάνη στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ενώ ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσυφας είχε αναλάβει την σκηνοθεσία της χθεσινοβραδινής μουσικής παράστασης «Λόγια της Πλώρης» του Γιώργου Βούκανου στο Κατάκολο που διοργάνωσε η Περιφέρεια για τα έργα του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι όλες οι θεατρικές ομάδες της Ηλείας, παρακολούθησαν φέτος όλες σχεδόν τις θεατρικές παραστάσεις των Φεστιβάλ, μαζεύοντας εμπειρίες για τον φετινό δικό τους θεατρικό χειμώνα.  Πάντως στον Κάμπο υπάρχει μια κινητικότητα προετοιμασίας των νέων παραστάσεων των Ομάδων. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την Θ.Ο  «Αποχρώσεις»

Επιστρέφει δριμύτερη η Θεατρική Ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Πύρρωνα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις», τα μέλη της οποίας έχουν αναλάβει δράση και προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς θέλουν να «συναντηθούν» με το κοινό τους στις 15 του Σεπτέμβρη στο Λαζαράκειο υπό την καθοδήγηση του Θοδωρή Δανίκα, ο οποίος εκτός από πρωταγωνιστής είναι και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της Ομάδας.

Τα μέλη της Ομάδας βρίσκονται σε εντατικές πρόβες και ετοιμάζονται να ανεβάσουν μια κωμωδία ηθών, τον «Πρότυπο Οίκο… Ανοχής» που ανέβηκε το έτος 2015 από τον πασίγνωστο Χάρη Ρώμα και κέρδισε τις εντυπώσεις και κάνουν πρεμιέρα την επόμενη Παρασκευή. Εκτός λοιπόν από τον Θοδωρή Δανίκα, στην παράσταση παίζουν η Νικολέττα Μπουργαζά, ο Βασίλης Στυλιανέσης, ο Ανδρέας Αλεξόπουλος, η Ιωάννα Τραγουστή και η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σεναριογράφος του έργου Χάρης Ρώμας ενδέχεται να παρευρεθεί στην Αμαλιαδα για να παρακολουθήσει το έργο. Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι ως εξής: 15-18, 20-22, 24-25, 27-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Θεατρική ομάδα Αμαλιάδας

Και η θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας, προετοιμάζεται για τον θεατρικό χειμώνα και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μποσδούκος κάνει κάλεσμα σε νέα και παλιά μέλη, για το πρώτο τους ραντεβού στο δημοτικό σχολείο Ροβιάτας όπου συνηθίζουν να προετοιμάζουν τις παραστάσεις τους μέχρι την πρεμιέρα. Τι γράφει λοιπόν;

“Σεπτέμβρης πια.. ώρα να ξεκινήσουμε για ένα ακόμη όμορφο ταξίδι!! Την Τετάρτη, 13/09/17, στις 19:30 στο στέκι μας, στο δημοτικό σχολείο της Ροβιάτας, θα κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση για φέτος!! Οποιος φίλος θέλει να έρθει στην παρέα μας να γνωριστούμε από κοντά και να γίνει συνταξιδιώτης μας, είναι ευπρόσδεκτος!! Σας περιμένουμε!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946994234 (Αλέξανδρος Μπουσδούκος)”

Σήμερα η πρώτη συνάντηση της Θ.Ο heterronymous Γαστούνης

Και η Θεατρική ομάδα heterronymous Γαστούνης ανασυντάσσει τις δυνάμεις της και απευθύνεις κάλεσμα για την πρώτη τους συνάντηση σήμερα  Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη. Ο υπεύθυνος της ομάδας Θοδωρής Δήμογλου αναφέρει:

«Λίγο πριν….ανοίξουν τα φώτα της σκηνής, λίγο πριν το 3ο κουδούνι….Συναισθήματα αλλόκοτα έντονα, που καταλαγιάζουν και μεταλλάσονται σε εσωτερική πλήρωση και βαθιά ικανοποίηση την ώρα του χειροκροτήματος.

Λίγο πριν….ξεκινήσει η καινούρια “καλλιτεχνική” μας χρονιά (προσ)καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται, να βιώσουν και να μοιραστούν μαζί μας αυτά τα συναισθήματα μέσα από τη γνωριμία με τον κόσμο της τέχνης.

1η συνάντηση, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Ομάδας Χρ.Σισίνη 2 στη Γαστούνη. Στις 7.30 μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας: 6984 310529.
Θοδωρής Δημόγλου

Υπεύθυνος Θεατρικής Ομάδας ”Heterronymous”»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot