FOLLOW US: facebook twitter

Θα γινόταν να ήμασταν μια γειτονιά «αγγέλων»;

Ημερομηνία: 05-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38117″ img_size=”full”][vc_column_text]Το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά τα περιστατικά βίας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων εσόδων στην προσπάθεια τους να επιτελέσουν το έργο τους.

Έργο το οποίο έχει έναν και μόνο στόχο, τον εντοπισμό παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο ποινών για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να παραμένει το αγαπημένο σπορ αρκετών επιτηδευματιών. Φυσικό επόμενο αφού μ’ αυτή τη νοοτροπία έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές. Και φυσικά γι’ αυτή τη νοοτροπία μόνο άμοιρη δεν είναι η Ελληνική πολιτεία. Κουραστήκαμε πια να ακούμε κάθε χρόνο τους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου να λένε τα ίδια και τα ίδια. Να βάζουν βαρύγδουπους στόχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, να πιάνουν μερικούς φοροφυγάδες –των οποίων ούτε καν ιδρώνει τ’ αυτί αφού υπάρχει η αντίληψη ότι ένα πρόστιμο «κοστίζει» πολύ λιγότερο από τις παραβάσεις- και τον επόμενο χρόνο άντε πάλι απ’ την αρχή.

Ίσως λοιπόν θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις και οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν ότι οι ποινές έχουν προορισμό να εκφοβίζουν μόνο εκείνους που δεν έχουν πρόθεση να παρανομήσουν.

Αυτό είναι το μεγάλο «στοίχημα» της ΑΑΔΕ. Κι αν το κερδίσει, ούτε μνημόνια, ούτε μέτρα θα χρειάζονται και τα πολυπόθητα πλεονάσματα δεν θα «χτίζονται» από το υστέρημα των μισθωτών. Άλλωστε γειτονιά «αγγέλων» δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot