FOLLOW US: facebook twitter

Θέματα Φωτογραφίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ημερομηνία: 06-03-2017 | Συντάκτης:

sde-themata-foto

Ο φωτογράφος Γιώργος Σκουλούδης παρουσίασε τεχνικές φωτογράφησης

 Στο ΣΔΕ Πύργου παράλληλα με τους Γραμματισμούς που αποτελούν την κύρια οδό μάθησης, διδακτική μέθοδο μάθησης αποτελούν και οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο, σύμφωνα και με τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων, καθώς και το μάθημα “Σχέδια Δράσης – Project”. Για το παρόν σχολικό έτος ένα από τα θέματα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευόμενους για το project είναι το θέμα «Γωνιές της Ηλείας» σκοπός του οποίου είναι οι εκπαιδευόμενοι, και όχι μόνο, να γνωρίσουν τις άγνωστες ομορφιές της Ηλείας, τα τοπικά έθιμα καθώς και παλαιά και ξεχασμένα επαγγέλματα με την δημιουργία ενός οδηγού – λευκώματος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στα πλαίσια του θέματος αυτού το ΣΔΕ Πύργου προσκάλεσε τον φωτογράφο κ. Γεώργιο Σκουλούδης απόφοιτο Λογιστικού Τμήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τελειόφοιτο του ΑΤΕΙ Αθηνών του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών,  προκειμένου να μιλήσει για τεχνικές φωτογράφησης.

Εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου παρακολουθούν τα θέματα Φωτογραφίας που παρουσιάζει ο Γιώργος Σκουλούδης.

Ο κ. Σκουλούδης αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση, και παρευρέθη στον χώρο του ΣΔΕ Πύργου την Πέμπτη  23 Φεβρουαρίου. Αφού τον υποδέχτηκαν στον χώρο του σχολείου ο Διευθυντής του ΣΔΕ κ. Αγγελόπουλος Δημήτριος και οι συνεργάτες του ο κ Σκουλούδης μίλησε στους εκπαιδευόμενους για την φωτογραφία.

Αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, μίλησε για τις καινοτομίες στη φωτογραφία, για την εξέλιξη των φωτογραφικών μηχανών καθώς και για τεχνικές φωτογράφησης. Τόνισε ότι παρόλη την εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της φωτογραφίας με την κατασκευή αυτόματων μηχανών, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που παίζει καθοριστικό ρόλο παίρνοντας τις σχετικές αποφάσεις σχετικά με το τι θέλει να δείξει η φωτογραφία καθώς και τα πιθανά μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από αυτή στο ευρύτερο κοινό. Στην συνέχεια παρουσίασε φωτογραφικό υλικό στους εκπαιδευόμενους για την καλύτερη κατανόηση κάποιων λεπτών σημείων ενώ παράλληλα υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων από τους εκπαιδευόμενους καθώς το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο  είχε φτάσει στο ζενίθ. Στα πλαίσια της παρουσίασης έγινε αναλυτικός σχολιασμός κάθε φωτογραφίας ενώ και οι εύστοχες παρατηρήσεις του εκπαιδευτικού Φυσικής κ. Βασίλη Ηλιόπουλου διαλεύκαναν τα σκοτεινά σημεία που προβλημάτιζαν τους εκπαιδευόμενους.

sde-themata-foto1

Ο φωτογράφος Γιώργος Σκουλούδης, με έναν απρόσμενο επισκέπτη του Σ.Δ.Ε. Πύργου, το ρώσο κοσμοπολίτη Ivan Sukhochev, με σπουδές στα αυτοματοποιημένα συστήματα.

Μέσα από την όλη συζήτηση οι εκπαιδευόμενοι κατανόησαν ποιες τεχνικές πρέπει να εφαρμόζουν για να δημιουργούν ξεχωριστές φωτογραφίες προκειμένου να αποθανατίζουν στιγμές από την καθημερινότητά τους, αλλά και να αποδώσουν κατά το μέγιστο στις απαιτήσεις του project. Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ ευχαρίστησαν το Γιώργο Σκουλούδη για τις χρήσιμες συμβουλές του καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσε μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του στο χώρο της καλής φωτογραφίας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου είναι σχολείο για Ενηλίκους και τους παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο (2) χρόνια. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου. Τηλ./FAX: 26210-20.350, 693.65.25.428. Email: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα: sde-pyrgou.ilei.sch.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος