FOLLOW US: facebook twitter

«Θέλουμε να υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων»: Συνάντηση Κατσιφάρα με τον ΓΓ του υπ. Υποδομών Θ. Βούρδα για το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Δυτική Ελλάδα

Ημερομηνία: 13-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με στόχο την άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη Δυτική Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε τρίμηνο διαδοχικών συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, για όσες εξαγγελίες έγιναν και όσες δεσμεύσεις αναλήφθηκαν, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Δυτικής Ελλάδας.

«Θέλουμε να υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων» δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Πρόθεσή του, όπως είχε δηλώσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να υλοποιηθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Πάτρα.

Χθες, ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών Θάνου Βούρδα και είχε μακρά συζήτηση μαζί του για το θέμα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα.

Για την αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία έχει γίνει ολοκληρωμένος σχεδιασμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, για να χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 , ως γραμμής ειδικής τουριστικής αξίας και ιστορικής σημασίας. Όπως προβλέπεται στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού περιλαμβάνονται η αναβάθμιση των αποβάθρων, καθώς και άλλες τεχνικές παρεμβάσεις σε στέγαστρα και καθίσματα, ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, τη συντήρηση της γέφυρας του Ενιπέα κ.α.

Για σιδηρόδρομο Πάτρα-Πύργος

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας- Πύργου στην υφιστάμενη γραμμή με την αναβάθμισή της.

«Όπως είχαμε τονίσει και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου δεν εφησυχάζουμε. Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας δόθηκαν, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε καθημερινά την προώθησή τους και δεν θα κουραστούμε να αναζητούμε απαντήσεις από τους υπουργούς , προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πράξεις», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος