FOLLOW US: facebook twitter

«Η σιωπή μπορεί να είναι μοιραία»

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε στον Πύργο το νέο της βιβλίο «Έρωτας Φονιάς» και κάλεσε τις κακοποιημένες γυναίκες να μην σιωπούν

Μηνύματα κατά της βίας των γυναικών,  προτρέποντας τις ίδιες τις κακοποιημένες γυναίκες – θύματα κυρίως των συντρόφων τους να μην σιωπούν γιατί η σιωπή τους μπορεί να είναι μοιραία και αν έχουν και παιδιά θα είναι σημαδεμένα για όλη την υπόλοιπη ζωή τους , πέρασε η Αγγελική Νικολούλη κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου της βιβλίου, «Έρωτας Φονιάς» την Μ. Δευτέρα στα Public του Πύργου.

Στην κατάμεστη κυρίως από γυναίκες αίθουσα παρουσιάσεων, η Πυργιώτισσα ρεπόρτερ και συγγραφέας, κατέθεσε την δική της εμπειρία μέσα από την πολύχρονη θητεία της στο αστυνομικό ρεπορτάζ και την δημοφιλή εκπομπή της «Φως στο τούνελ», όπου όπως είναι γνωστό έχει ερευνήσει, παρουσιάσει και συνεισφέρει καθοριστικά στην εξιχνίαση δεκάδων υποθέσεων εξαφανίσεων και εγκλημάτων.

Η κ. Νικολούλη αφού ευχαρίστησε τα Public για την φιλοξενία και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο που παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, τόνισε για μια ακόμα φορά ότι είναι Πυργιώτισσα «κι είναι τιμή μου και καμάρι μου» είπε χαρακτηριστικά «και το θυμίζω γιατί τα χρόνια περνάνε». Όπως εξήγησε όταν ξεκίνησε πριν 4 χρόνια τη συγγραφή βιβλίων, το «Έρωτας φονιάς» είναι το τρίτο της βιβλίο, δεν είχε σαν στόχο να περιοριστεί σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα “ δεν ήθελα να σταθώ μόνο σε κάποιες πολύκροτες υποθέσεις η αστυνομικά θρίλερ που θα γινόταν μπεστ σέλλερ  επιθυμούσα να θίξω ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και να περάσω μηνύματα που μας αφορούν όλους.

Τα βιβλία μου είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και τις επέλεξα γιατί είναι ξεχωριστές, δεν τις συναντάς εύκολα. Στο πρώτο μου βιβλίο, «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο μου»  μια νεαρή κοπέλα κακοποιείται από τον σύντροφό της, έκρυβε τα σημάδια  και στο τέλος δολοφονείται. Στο δεύτερο βιβλίο  μου «Θάνατος με κόκκινα χείλη», είναι η γυναίκα θύτης με άγρια εγκλήματα, δολοφόνος σκληρή η ίδια η οποία όμως και αυτή είχε βιώσει την κακοποίηση και στον «Έρωτα φονιά»  είναι 4 γυναίκες θύματα αλλά δεν είναι μόνο αυτές είναι και τα παιδιά.

Βλέπουμε στην βασική ηρωίδα του «Έρωτα φονιά»  που δεν μιλά δεν αντιδρά βλέπουμε το παιδάκι της, να γίνεται μάρτυρας εγκλήματος της ίδιας της μητέρας του από τον πατέρα του και εκείνη να κακοποιείται και να δολοφονείται.  Το παιδάκι αυτό παρά τη βοήθεια, είναι σημαδεμένο σε όλη του τη ζωή. Με ρωτάνε πως ένας άνθρωπος που φαίνεται νορμάλ πως εξελίσσεται σε δολοφόνο από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση αν είναι ψυχολόγος, εγκληματολόγος, αστυνομικός, κοινωνιολόγος., Εγώ μέσα από την εμπειρία μου διαπιστώνω ότι τα σημάδια υπάρχουν, αρκεί να μην τα σκεπάζουμε και να μην σκεπάζουμε το πρόβλημα., να μην σιωπούμε».

Στην συνέχεια η κ. Νικολούλη παρέθεσε στοιχεία για την κακοποίηση γυναικών από την Γ.Γ Ισότητας και έδωσε πιο αναλυτικά στοιχεία για το «Έρωτας Φονιάς», ενώ προβλήθηκε και ένα μικρό βίντεο για το βιβλίο που έχει επιμεληθεί ο γιός της Κώστας Μουσούλης που είναι σκηνοθέτης στην Αμερική.

Την κ. Νικολούλη και το νέο της βιβλίο, προλόγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος που τόνισε ότι είναι ένα βιβλό γραμμένο με απλό τρόπο, πολύ ωραία λογοτεχνική γραφή που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα, με πολλές παράλληλες αφηγήσεις.

Η Αγγελική Νικολούλη δέχθηκε και αρκετές ερωτήσεις από το κοινό, έγιναν πολλές φιλικές συζητήσεις και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος