FOLLOW US: facebook twitter

Η προκήρυξη της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας

Ημερομηνία: 06-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αρκετές οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή προκήρυξη

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και σύμφωνα με αυτή, στην Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορία θα διεξαχθούν πλέι-οφ, αν η βαθμολογικά διαφορά του 1ου με τον 2ο είναι μέχρι 8 βαθμούς. Σε περίπτωση που η 1η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά πάνω από 8 βαθμούς από την 2η ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες πλέι-οφ και η 1η ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Την περσινή σεζόν η προκήρυξη έλεγε για διαφορά πάνω από 7 βαθμούς για την απευθείας ανάδειξη πρωταθλητή, ενώ φέτος κάνει λόγο για διαφορά πάνω από 8 βαθμούς. Και σε ένα πρωτάθλημα μόλις 22 αγωνιστικών είναι δύσκολο να χτιστεί διαφορά πάνω από 8 βαθμούς, ώστε να αναδειχτεί χωρίς πλέι-οφ ο πρωταθλητής, πολύ περισσότερο φέτος που οι μισές ομάδες φαντάζουν δυνατές.

Η άλλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι τα πλέι-οφ θα διεξαχθούν με την μορφή μίνι πρωταθλήματος, όπου όλοι θα παίξουν με όλους εντός και εκτός έδρας, 6 αγωνιστικές συνολικά. Ο πρώτος θα ξεκινήσει τα πλέι-οφ με ελάχιστη βαθμολογική διαφορά 3 βαθμών από τον δεύτερο και ο τέταρτος χωρίς βαθμούς.

Για τον υποβιβασμό, ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται απευθείας και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 8 έως 11 θα παίξουν πλέι-άουτ για να υποβιβαστεί άλλη μία ομάδα.

Α΄ PLAYSPORTS- Ανάδειξη πρωταθλητή

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη «οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1η έως 4η θα συμμετέχουν σε αγώνες Play-off για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play off, θα προκύπτει ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η ) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) 7 βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η ,2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play-off. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων Play-off του πρώτου (1ου) από τον δεύτερο (2ο ) ορίζονται οι τρεις (3) βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play-off ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play-off). Σε περίπτωση που η πρώτη (1η ) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά πάνω από οχτώ (8) βαθμούς από τη δεύτερη (2η ) ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες play offs και η πρώτη (1η ) ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια ομάδα περιόδου 2024- 2025».

Α΄ PLAYSPORTS -Υποβιβασμός και πλέι-άουτ

Για τον υποβιβασμό και τα πλέι άουτ στην Α΄PLAYSPORTS Κατηγορία αναφέρονται τα εξής: «Υποβιβάζεται απευθείας το τελευταίο σωματείο και το άλλο ένα (1) σωματείο μέσα από αγώνες play out ως εξής: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 8η έως 11η θα συμμετέχουν σε αγώνες play-out. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play out, θα προκύπτει ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (11η ) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 8η ,9η και 10η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 11η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play-out. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων play out του όγδοου (8ου) από τον ένατο (9ο ) ορίζονται οι τρείς (3) βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες play-out ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play-out). Το σωματείο που θα καταλάβει την τελευταία θέση υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία».

Και στα πλέι-άουτ, θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών ανάμεσα στις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 8 έως 11.

Προβιβασμός και υποβιβασμός σωματείων

· Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία δύο (2) σωματεία.

· Προβιβάζονται από την Β΄ κατηγορία στην Α΄ το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3).

· Υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία τρία (3) σωματεία.

· Προβιβάζονται από την Γ΄ κατηγορία το ελάχιστο τρία (3) και το ανώτερο τέσσερα (4) σωματεία.

Δήλωση συμμετοχής

· Κάθε σωματείο της Α΄ που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. Ηλείας μέχρι την Παρασκευή 16/08/2024, γραπτή δήλωση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα λοιπά δικαιολογητικά που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας ή διατίθενται στα γραφεία μας.

· Κάθε σωματείο της Β΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 23/08/2024.

· Κάθε σωματείο της Γ΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 06/09/2024.

· Λοιπά σωματεία μέχρι την Παρασκευή 06/09/2024.

Έναρξη πρωταθλημάτων -Κλήρωση

Εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν ως εξής:

· Η Α΄ & Β΄ κατηγορία στις 22 Σεπτεμβρίου 2024

· Η Γ΄ κατηγορία στις 19 Οκτωβρίου 2024.

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ κατηγορίας θα γίνει την Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «AMALIAS HOTEL» στην Κουρούτα.

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΠΣΗ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot