FOLLOW US: facebook twitter

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία

Ημερομηνία: 01-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51189″ img_size=”full”][vc_column_text]Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και αρκετά στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και του Τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια, περιόδευσε το πρωί της Πέμπτης στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε από τη Βάρδα, το Κουρτέσι, τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα.

Αυθόρμητος, χαμογελαστός, διαχυτικός με τους πολίτες που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται την Ηλεία, πόρτα – πόρτα. Στην περιοδεία του, άκουσε και ανθρώπους άλλων παρατάξεων να του εκφράζουν τις απόψεις τους, είχε τυχαία συνάντηση με τον γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Σάκη Γιατρά, μίλησε με νέους αλλά και ηλικιωμένους, δέχτηκε κεράσματα στη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, πίνοντας ένα ποτήρι τσίπουρο μαζί με θαμώνες καφενείων και μεζεδοπωλείων, άκουσε τα προβλήματα των αγροτών, του επαγγελματικού κόσμου, των πολιτών.

Βρέθηκε κοντά στους νέους αλλά γενικότερα σε πολίτες κάθε ηλικίας. Φυσικά όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό ήταν δίπλα του όπως ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, η πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κρινιώ Κανελλοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος, οι πολιτευτές Θεόδωρος Βλαγκούλης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Νίκος Κοροβέσης, Ολυμπία Βλαχαντώνη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς μαζί με στελέχη της Νομαρχιακής, η εξ Ηλείας τομεάρχης Ζακύνθου Ιωάννα Λουρίδα κ.α. Τον κ. Μητσοτάκη ακολούθησαν ακόμα και στελέχη της ΝΔ από την Αχαΐα, όπως ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στη Βάρδα

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε από την αρχόντισσα της Βουπρασίας τη Βάρδα. Εκεί πέρασε από όλα τα μαγαζιά της αγοράς στο κέντρο της πόλης, ενώ σε ένα από τα καφέ σταμάτησε για ένα εσπρέσο, όπου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Ανδρέας Τσίρος, του απαρίθμησε τα προβλήματα της Βουπρασίας.

Στο Κουρτέσι

Ενδιάμεση στάση, εκτός του επίσημου προγράμματος, έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο Κουρτέσι. Εκεί τον περίμεναν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος και Σωτήρης Κακαλέτρης μαζί με εκπροσώπους νέων αγροτών, αλλά και πολλούς άλλους αγρότες, για να συζητήσουν, ακριβώς στην καρδιά του κάμπου τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Βαλιανάτος, παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη υπόμνημα με τα γνωστά αιτήματα των αγροτών, το οποίο έχει παραδοθεί τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και σε άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.

Στα Λεχαινά

Η πομπή σταμάτησε έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη. Ακριβώς απέναντι με μια ανθοδέσμη στα χέρια, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος, έδωσε άλλο «χρώμα» στην υποδοχή, με τα λουλούδια να καταλήγουν στα χέρια της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Στο καφέ Παλλάς, δεκάδες φίλοι της ΝΔ περίμεναν τον πρόεδρο του κόμματος σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική οργάνωση Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με υποδοχή από τον πρόεδρό της. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης πέρασε και από τον κεντρικό δρόμο της πόλης των Λεχαινών, έχοντας επαφή με τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Στην Ανδραβίδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, είχαν μια σύντομη ξενάγηση από αρχαιολόγο στο ναό της Αγίας Σοφίας, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο και την πρόεδρο της δημοτικής ενότητας, Ζωή Καραβανά. Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό την επαφή με πολίτες και επαγγελματίες, στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Ανδραβίδας.

Στη Γαστούνη

Έξω από το κτίριο Σισίνη σταμάτησε η πομπή του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Γαστούνη. Πρώτα επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις, ένα καφέ και το κατάστημα Καλομοίρη και αμέσως μετά τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου ο αναπληρωτής δήμαρχος Πηνειού, Βασίλης Κασσιανός και αντιδήμαρχοι. Ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε την επιθυμία να έχει μια σύντομη επίσκεψη στον ιστορικό αυτό χώρο, όντας ενημερωμένος για την ιστορία του Στρατηγού Σισίνη. Στην πορεία του μέσα στο κέντρο της πόλης, είχε μια τυχαία συνάντηση σε καφενείο με τον γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Σάκη Γιατρά, με τον οποίο συνομίλησαν για λίγα λεπτά, με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από την πολιτική αλλά και με διάθεση αστεϊσμού.

Στην Αμαλιάδα

Έξω από το Μουσείο Μπελογιάννη έγινε η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμαλιάδα, από στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. Ακολούθησε πορεία προς την οδό Ερμού, πάντα χαιρετώντας περαστικούς και επαγγελματίες. Συνέχισε προς τον Πεζόδρομο και κατέληξε στο Café – Bar Central όπου εκεί είχε οργανώσει η νεολαία της ΟΝΝΕΔ Ηλείας, συνάντηση, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων.

Με την ολοκλήρωση της πρωινής περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώθηκε στην Αμαλιάδα το πρώτο σκέλος του οδοιπορικού του στην Ηλεία, όπου είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς πολίτες, να συζητήσω μαζί τους τα καθημερινά τους προβλήματα. Κοινός τόπος παραμένει ο ίδιος. Μια οικονομία που παραμένει σε κατάσταση στασιμότητας. Πολίτες οι οποίοι δεν βλέπουν προοπτική και υποφέρουν υπό το βάρος της ασφυκτικής υπερφορολόγησης. Νέοι αγρότες που αναζητούν μια καλύτερη διέξοδο και δεν έχουν πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια.

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν αντιλαμβάνονται το μέλλον μέσα από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, προκειμένου να επανέλθει στο δρόμο της κανονικότητας και της οικονομικής ευημερίας. Και αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή μπορεί να διασφαλίσει μόνο η Νέα Δημοκρατία. Η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, η οποία φέρνει στις τάξεις της καθημερινά ολοένα και περισσότερους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει πραγματικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για τη μετά – μνημονίων εποχή».

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης συνέφαγε με τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα στο εστιατόριο «Μαρίνα» στο Κατάκολο και στη συνέχεια κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Ορίζοντες».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot