FOLLOW US: facebook twitter

Η Μικτή Χορωδία Πύργου τραγουδά σήμερα στα Τρίκαλα

Ημερομηνία: 13-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Συμμετέχει στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «TRIKALA CANTAT-ΤΑ»

-500 χορωδοί θα τραγουδήσουν απόψε το χωρικό των σκλάβων του Βέρντι στην κεντρική γέφυρα της Ασκληπιού

Μια πολύ ξεχωριστή εμφάνιση θα κάνει σήμερα εκτός των «τειχών» της πόλης μας, η Μικτή Χορωδία Πύργου που θα συμμετάσχει στο 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρικάλων «ΤΡΙΚALA CANTAT- TA ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ», έναν σημαντικό θεσμό της Θεσσαλίας που οργανώνεται για δεύτερη χρονιά και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη. Στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρικάλων θα συμμετέχουν γνωστές χορωδίες από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η δική μας Μικτή Χορωδία Πύργου.

Ωστόσο απόψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα πολύ ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός. Πεντακόσιοι περίπου Χορωδοί- ανάμεσά τους και οι χορωδοί της Μικτής Χορωδίας Πύργου-  θα τραγουδήσουν τον συγκλονιστικό Ύμνο του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη GIUSEPPE VERDI (1813-1901), “VA, PENSIERO”  από την Όπερα NABUCCO, το χωρικό των σκλάβων, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ Τρικάλων και στην οι Χορωδίες θα μεταβούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για να αρχίσει η Συναυλία και η Συνάντηση Χορωδιών.

Η Μικτή Χορωδία Πύργου έχει προετοιμάσει για να παρουσιάσει υπό την Δ/νση του μαέστρου Θοδωρή Παναγόπουλου, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επιλογής τραγουδιών, ενώ τιμώντας το έργο του Τρικαλινού πρωτοπόρου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, θα τραγουδήσει -μεταξύ άλλων το ζεϊμπέκικο  του βάρδου της λαϊκού τραγουδιού ¨Και στρώσε μου να κοιμηθώ¨.

Το 2Ο TRIKALA CANTAT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας για το σημαντικό Προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

Παράλληλα, θέλει να αναδείξει το φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου και του σώματος Εθελοντριών του Συλλόγου. Έτσι, πέραν της σημαντικής πολιτιστικής-εκπαιδευτικής-μουσικής διάστασης που έχει η διοργάνωση, έχει και ένα σημαντικό φιλανθρωπικό και προνοιακό σκοπό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot