FOLLOW US: facebook twitter

Η «Λυσιστράτη» στο 5ο Φεστιβάλ Πηνειού & στο 27ο Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 14-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30394″ img_size=”full”][vc_column_text]Η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Ναταλία Τσαλίκη, παρουσιάζεται το Σάββατο 15 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Πηνειού και την Κυριακή 16 Ιουλίου στο «Θέατρο Φλόκα», στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί ένα κλασσικό έργο του Αριστοφάνη και ο Πέτρος Φιλιππίδης ζωντανεύει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτ» σε ένα έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας.

Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot