FOLLOW US: facebook twitter

Η κοινωνία ξαναστήνει το σπίτι της οικογένειας Αναγνωστόπουλου στο Λαντζόι

Ημερομηνία: 30-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

lantzoi-stisimo-spiti2

Με τη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης…

Λίγος καιρός απομένει για να μπει ξανά στο σπίτι της η οικογένεια Αναγνωστοπούλου, στο Λαντζόι του δήμου Πύργου. Η φωτιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου, είχε καταστρέψει τα πάντα και μόνο τα ντουβάρια είχαν απομείνει. Η γιαγιά και τα δύο παιδιά της οικογένειας είχαν γλιτώσει χάρη στην κινητοποίηση των γειτόνων και των συγχωριανών. Στα ντουβάρια αυτά, με τη βοήθεια της κοινωνίας, της εκκλησίας και της Πρόνοιας του δήμου Πύργου, το σπίτι ξανά στήνεται και σύντομα θα παραδοθεί στην οικογένεια. Ο εφιάλτης της φωτιάς θα είναι πλέον παρελθόν και τα χαμόγελα θα εμφανιστούν και πάλι στα πρόσωπα της οικογένειας.

lantzoi-stisimo-spiti1

Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεση, λίγες ώρες μετά την καταστροφή. Με εθελοντική εργασία, με δωρεές υλικών και με καλή καρδιά, το σπίτι ξαναφτιάχνεται… Έτσι είναι στη ζωή… άμα υπάρχει υγεία, ντουβάρια και σίδερα ξανά γίνονται… Πλέον οι εργασίες ανακατασκευής προχωρούν με καλό ρυθμό χάρη στην προσφορά όλων.

lantzoi-kloukinas

Όπως ανέφερε ο εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Λαντζοΐου, π. Παναγιώτης Κλουκίνας, «από την πρώτη στιγμή το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού μας βρέθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία στο σπίτι της οικογένειας, όπου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε εθελοντικά και οικονομικά όπου μπορούμε. Έτσι ενημερώσαμε τον Μητροπολίτη μας, που μας έδωσε το «πράσινο» φως να προχωρήσουμε. Τυπώσαμε λαχνούς και ημερολόγια και με τα έσοδα ήδη βοηθάμε στο σπίτι. Ο κόσμος προσφέρει παρόλο που είναι δύσκολες οι ημέρες οικονομικά, όλοι προσφέρουν κάτι από το υστέρημά του και για αυτό τους ευχαριστούμε. Ο κόσμος του χωριού προσφέρει με εθελοντισμό, υπάρχουν αρκετοί που βοηθούν αφιλοκερδώς, αλλά και μάστορες που επίσης έρχονται εθελοντικά χωρίς χρήματα. Το μόνο που στοιχίζει είναι τα υλικά για το σπίτι και υπάρχουν εταιρίες που τα προσφέρουν» ανέφερε.

lantzoi-andriana

Όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την αποκατάσταση του σπιτιού

Η αντιδήμαρχος πρόνοιας του δήμου Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, δήλωσε πως η πορεία των εργασιών προχωρά με καλούς ρυθμούς, χάρη στους ανθρώπους, τους επιχειρηματίες της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά που τους απηύθυναν. “Ο πρόεδρος του χωριού Νώντας Μπαρτζάκος, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Γεωργόπουλος και εγώ τρέξαμε από την πρώτη στιγμή και κάναμε κάλεσμα για να βοηθήσουμε την οικογένεια που από μια καταστροφική πυρκαγιά έχασε το σπίτι της. Πραγματικά ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και συγκινημένοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνανθρώπους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και απλόχερα πρόσφεραν αυτά που ζητήσαμε για να φτιάξουμε το σπίτι της οικογένειας”.

Τέλος ο πρόεδρος του Λαντζοΐου, Επαμεινώνδας Μπαρτζάκος είπε πως «η προσπάθεια συνεχίζεται, η οικογένεια πρέπει να μπει στο σπίτι της. Εμείς σαν κοινότητα από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε μέχρι όσο μπορούμε πιο γρήγορα να γίνει το σπίτι να μπουν τα παιδιά μέσα. Ευχαριστώ όσους βοηθάνε, την αντιδήμαρχο κα Αγγελακοπούλου και τον αντιδήμαρχο κ. Γεωργόπουλο και τα μέσα για την προβολή του θέματος. Έχω ξαναπεί ότι τα παιδιά γλίτωσαν ο Θεός έβαλε το χέρι του, είναι η ώρα των ανθρώπων, να βοηθήσουμε να τελειώσουμε αυτό το θέμα να μπει η οικογένεια στο σπίτι της».

Μεταξύ άλλων έχουν προσφέρει υλικά για την ανακατασκευή του σπιτιού, οι εταιρίες Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος ΑΕ, Ξυλεία Τορέγας, Μπετόν ΔΟΞΑ, Αδερφοί Ρήγα και αρκετοί άλλοι. Μαζί με όσους προσφέρουν αφιλοκερδώς εργασία θα παραδώσουν σύντομα το σπίτι στην οικογένεια Αναγνωστόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος