FOLLOW US: facebook twitter

Η καρδιά του Πύργου είχε χρώμα… κόκκινο: Επιτυχημένη δράση για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων

Ημερομηνία: 02-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Πρωτοστάτησαν οι εθελοντές του port festival και τα παιδιά της Προσχολικής Αγωγής Ρήγας

Μήνυμα για την πρόγνωση και προστασία των πολιτών από παθήσεις της καρδιάς, ενθαρρύνοντάς τους  να προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους, έστειλαν το Σάββατο πρωί από την κεντρική πλατεία του Πύργου, δεκάδες εθελοντές σε μια μεγάλη κοινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης με τίτλο «Η καρδιά της πόλης ζητά … «να με προσέχεις»! Η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Η μεγάλη αυτή κοινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργασία των 3 μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας.  Συγκεκριμένα το φετινό μήνυμα αφορά στις παθήσεις της καρδιάς και την ενθάρρυνση των πολιτών για πρόγνωση και προστασία μέσω των προληπτικών ελέγχων. Για το σκοπό αυτό στον Πύργο οργανώθηκαν ενέργειες με την υποστήριξη τοπικών εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών media, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό και βεβαίως τα κατάφερε, αφού υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Το πρωί του Σαββάτου και για τρεις ώρες, από τις 11 μέχρι τις 2, στην κεντρική πλατεία Πύργου ομάδα των εθελοντών του Port festival είχε στήσει το δικό της κιόσκι και μοίραζε ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς αλλά και στα καφέ και καταστήματα της πόλης. Παράλληλα, εκτός από τα φυλλάδια, ενημέρωνε τον κόσμο  για τους στόχους της συγκεκριμένης δράσης και το πόσο σημαντικό είναι να προλάβουμε τις παθήσεις της καρδιάς. Η ομάδα των εθελοντών με τα κόκκινα μπλουζάκια της και ένα πλατύ χαμόγελο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και πολύς ήταν ο κόσμος που έκανε στάση στο κιόσκι τους, για να δει τι ακριβώς γινόταν. Βεβαίως μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά, καθώς παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες, ζωγραφική και παιχνίδια για γονείς και παιδιά από την Πρότυπη Προσχολική Αγωγή Ρήγας, υποστηρίζοντας το μήνυμα πρόληψης θεμάτων υγείας και ενισχύοντας το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η καρδιά της πόλης, είχε χρώμα… κόκκινο, το χρώμα της χαράς!

Η δράση κορυφώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπου οι εθελοντές μαζί με πολίτες, σχημάτισαν μια μεγάλη κόκκινη ανθρώπινη καρδιά, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα, το οποίο αποτυπώθηκε σε μια πολύ ωραία εικόνα.

Να σημειώσουμε ότι η  συγκεκριμένη δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε την θερμή ανταπόκριση του κόσμου, αποτελεί το πρώτο εγχείρημα συνέργιας και συμμετοχής πόλεων της περιφέρειας στις δράσεις της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πραγματοποιείται για 6η χρονιά στην Πάτρα, με στόχο από την επόμενη χρονιά η σύμπραξη των πόλεων να διευρυνθεί σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας.

Η δράση στον Πύργο συντονίστηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την εφημερίδα «Πρωινή», το Port Festival και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος