FOLLOW US: facebook twitter

Η καλύτερη αμοιβή είναι η… αναγνώριση: «Ευχαριστίες» στο Νοσοκομείο Πύργου για την αντιμετώπιση σοβαρού περιστατικού

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ευγνώμον, αισθάνεται και η 48χρονη από το Μάλι της Αφρικής που χειρουργήθηκε με επιτυχία στο Νοσοκομείο Πύργου. Στο στιγμιότυπο με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλο και την ιατρό που την χειρούργησε Α. Σαραντοπούλου.

 

Το σύνηθες είναι, να παρουσιάζονται τα «κακώς κείμενα» όσον αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, τις περισσότερες φορές μάλιστα, «πατώντας» σε εξαιρέσεις, που απαξιώνουν άδικα την προσπάθεια και την συνολική καλή εικόνα κλινικών, τμημάτων και προσωπικού. Αυτή τη φορά όμως, το ρεπορτάζ «έρχεται» και αναδεικνύει, την άρτια επιστημονική κατάρτιση των ιατρών που παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν, δίνουν καθημερινό αγώνα σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Όπως στην περίπτωση της 48χρονης Nene Traore Toure μέλους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας του Μάλι της Αφρικής, η οποία φθάνοντας στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να συμμετάσχει στην 14η Διεθνή Σύνοδο της ΔΟΑ, εισήχθη εκτάκτως στο Νοσοκομείο Πύργου με αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα, υψηλό πυρετό και σε γενικότερα κρίσιμη κατάσταση.

Αν και γαλλόφωνη και δίχως να γνωρίζει αγγλικά- γεγονός που δυσκόλεψε την επικοινωνία-  οι εφημερεύοντες της χειρουργικής και της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου προχώρησαν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (μικροβιολογικές, αξονική κτλ) και έκριναν πως πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί όπως και έγινε.

«Η κατάσταση της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και η εικόνα που αντικρίσαμε στην κοιλιακή χώρα στη διάρκεια της τρίωρης επέμβασης, τραγική, λόγω παραμελημένης περιτονίτιδας όπως διαπιστώθηκε» επισήμανε η Χειρουργός Αγγελική Σαραντοπούλου που μαζί με το Συντονιστή Δ/ντή της κλινικής Χρήστο Βλάχο και τον ειδικευόμενο της χειρουργικής Μάνο Μπακαλίνη, ανέλαβαν και αντιμετώπισαν επιτυχώς την δύσκολη επέμβαση.

Η 48χρονη πλέον αναρρώνει στον 3ο όροφο της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου και αναμένεται σε λίγες μέρες να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στη χώρα της.

 

Επιβράβευση από τη Δ.Ο.Α.

Η αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού περιστατικού, επαινέθηκε ιδιαιτέρως από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και μάλιστα ο Επίτιμος Κοσμήτορας της ΔΟΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, ανάρτησε δημόσια ευχαριστήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου. «Ευχαριστώ δημόσια όλους τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου για την επιστημονική συνεισφορά και το επαγγελματικό ήθος που επέδειξαν στην αντιμετώπιση του οξέος περιστατικού της κυρίας Nene Traore Toure, που μετείχε στη 14η Διεθνή Σύνοδο της ΔΟΑ για Προέδρους ή Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, στην εφημερία της Κυριακής 7 Μαΐου 2017.

Και συγκεκριμένα, ιδιαίτερες ευχαριστίες απονέμονται στον Διευθυντή της κλινικής κ. Βλάχο Χρήστο και στην κα Σαραντοπούλου Αγγελική αλλά και στους κ.κ. Παπαδόπουλο Ανέστη, Κιρκιλέση Ιωάννη και στην κα Θεοδωρακοπούλου Παναγιώτα για την υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος