FOLLOW US: facebook twitter

Η ισχύς εν τη ενώσει

Ημερομηνία: 06-12-2017 | Συντάκτης:

Τη συνεργασία τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εγκαινιάζουν και επισήμως σήμερα το μεσημέρι (13.30) η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι με την πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.

Η συνεδρίαση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς σηματοδοτεί τη νέα πολιτική περίοδο στην οποία εισέρχονται τα δύο σχήματα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, μαζί με τις υπόλοιπες κινήσεις που στηρίζουν το εγχείρημα για τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής και έλαβαν μέρος στις διεργασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής τον Νοέμβριο.

Θα πρόκειται λοιπόν για μια στιγμή με υψηλό συμβολισμό, την οποία σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τα κομματικά επιτελεία, προκειμένου να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας του χώρου.

Τη συγκυρία για τις προσπάθειες ανασυγκρότησης ευνοεί παράλληλα η δυναμική που καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη χθεσινή έρευνα της Prorata που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» (δυνητική εκλογική επιρροή 18%).

Πηγές προσκείμενες στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη εξέφραζαν ικανοποίηση για τα εν λόγω ευρήματα, εκτιμώντας ότι αποτυπώνουν το κλίμα επανάκαμψης μιας σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων που είχαν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, απέδιδαν την εικόνα δημοσκοπικής ενίσχυσης στις πρωτοβουλίες ενοποίησης των κατακερματισμένων δυνάμεων, συμπεραίνοντας ότι πρόκειται για μια απόπειρα που φέρνει θετικά αποτελέσματα και η οποία θα συνεχιστεί μέσω του πολιτικού σχεδίου που θα παρουσιαστεί μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά θα θέσει στην ομιλία της ως στόχο τη συγκρότηση μιας «αξιόμαχης παράταξης», για μια νικηφόρα πορεία που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και θα καλέσει σε έναν σκληρό αντιπολιτευτικό ανένδοτο εναντίον του κόμματος που «εκμεταλλεύτηκε την κρίση και δίχασε την κοινωνία».

Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα αναφερθεί σε όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, ξεκινώντας από τους πλειστηριασμούς και το «οπλικό σκάνδαλο» με τη Σαουδική Αραβία, επιχειρώντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και το αφήγημά της για την έξοδο από την κρίση είναι παραπλανητικό. Ξεχωριστή αναφορά θα κάνει στην κυβερνητική τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπουλάει ξεδιάντροπα τα πάντα, εγκαταλείποντας και το τελευταίο “φιλεργατικό” του προσωπείο».

Την ίδια στιγμή θα ξεκαθαρίσει ότι οι διαχωριστικές γραμμές από τη Ν.Δ. παραμένουν έντονες και σαφείς και θα υπογραμμίσει τη διαφορετική ιδεολογία και τους προσανατολισμούς της Κεντροαριστεράς από τη δεξιά συντήρηση. Με τον τρόπο αυτό θα δώσει απάντηση σε διάφορα κέντρα που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ατμόσφαιρα προσέγγισης με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η παράταξη θα έχει αυτόνομη πορεία. Αυτό ζητούν οι πολίτες με την καθαρή εντολή τους», θα πει η κ. Γεννηματά, η οποία θα αφιερώσει ένα σκέλος της ομιλίας της και στα οργανωτικά βήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ θα δεσμευτεί για «σύνθεση απόψεων και αντιλήψεων με όλους».

Ενωτικός για τον νέο φορέα και καταγγελτικός για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι στη δική του παρέμβαση ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το «παρών» στη συνεδρίαση πρόκειται να δώσει -σύμφωνα με κομματικές πηγές- ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Πηγή: Efsyn


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος