FOLLOW US: facebook twitter

Η «ιδιαίτερη» υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα

Ημερομηνία: 31-08-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69934″ img_size=”full”][vc_column_text]Η υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα δεν ήχησε ευχάριστα σε ικανό τμήμα του αριστερού ακροατηρίου της κυβέρνησης. To παρασκήνιο, ωστόσο, αυτής της υπουργοποίησης, δείχνει ότι πρόκειται για κίνηση που υπηρετεί ευρύτερους πολιτικούς σχεδιασμούς και ανάγκες σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Στην πραγματικότητα, η ένταξη της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση πέραν του ήπιου ανοίγματος στην «λαϊκή, μετριοπαθή κεντροδεξιά», αποτελεί μια επιλογή «ειδικού σκοπού» με τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι ότι η κυρία Παπακώστα είναι «εν ενεργεία βουλευτής» – γεγονός, που σημαίνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται στις 153 έδρες. Το δεύτερο είναι πως η πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητη έχει τηρήσει «θετική στάση στη συμφωνία των Πρεσπών» – άρα, προεξοφλείται και η θετική της ψήφος όταν η συμφωνία για το Μακεδονικό έρθει προς κύρωση στη Βουλή. Το τρίτο είναι πως διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία «επειδή άσκησε κριτική στον βασικό εκφραστή της ακραίας πτέρυγας του κόμματος, τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη» – άρα, η συμμετοχή της στην κυβέρνηση στέλνει ευκρινή μηνύματα στους μετριοπαθείς συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Στις κινήσεις αυτές, πρέπει να προστεθεί και η προοπτική επίσημης ανακοίνωσης συνεργασίας των ΑΝΕΛ με την κίνηση ΝΕΟ (Νέα Ελληνική Ορμή) που έχει ιδρύσει η Κατερίνα Παπακώστα – μια προοπτική, που εντάσσεται στην προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να διευρύνει τις συμμαχίες και τις αναφορές του στο λιγότερο σκληρό και πιο μετριοπαθές δεξιό ακροατήριο, προσβλέποντας βεβαίως στην εκλογική επιβίωση των ΑΝΕΛ που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα μετά και τις εξελίξεις στο Μακεδονικό.

Όλα αυτά σκιαγραφήθηκαν εμμέσως πλην σαφώς και από τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος επέλεξε να προσδώσει στην υπουργοποίηση Παπακώστα τον χαρακτηρισμό «κάτι ιδιαίτερο».

«Στην πολιτική ζωή αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στον Real FM προσθέτοντας: «Θεωρώ τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κυρίας Παπακώστα σε απόλυτα θετική κατεύθυνση γύρω από αυτό το θέμα. Άρα, θα έλεγε κανείς, απομονώνοντας και μόνο αυτό το ζήτημα ότι μπορεί να δικαιολογήσει την αξιοποίησή της σε αυτή τη θέση, γνωρίζοντας, παράλληλα, και τις αποστάσεις που έχει πάρει από τη ΝΔ για πολύ συγκεκριμένα θέματα».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot