FOLLOW US: facebook twitter

Η επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου-Τζίνα Μαυρομάτη: «Μετά από καιρό, το μέλλον μου φαίνεται φωτεινό!»

Ημερομηνία: 29-08-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69732″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε πελάγη ευτυχίας, πλέει η Τζίνα Μαυρομάτη από τον Πύργο, μαθήτρια του 3ου Λύκειο Πύργου που με τη στήριξη των καθηγητών και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατάφερε την εισαγωγή της στην Κτηνιατρική Καρδίτσας!

Η Τζίνα, έδινε για δεύτερη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς πέρυσι, ένα λάθος στην συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, δεν την επέτρεψε την εισαγωγή της σε σχολή της επιθυμίας της. Αν και απογοητεύτηκε, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, δε το έβαλε κάτω… «Ήταν πραγματικά πολύ ψυχοφθόρο μέχρι να πάρω την απόφαση να ξαναδώσω εξετάσεις και σίγουρα είναι δύσκολο για κάθε παιδί που ξαναδίνει. Και αυτό γιατί, ζούμε σε μια εποχή, στην οποία με του που μπαίνουμε στο Λύκειο, έρχεται η πίεση των Πανελληνίων και πως από τις εξετάσεις αυτές καθορίζεται όλο μας το μέλλον και η ζωή μας. Αυτό δεν ισχύει! Γιατί μπορούμε να κυνηγήσουμε εμείς αυτό που θέλουμε. Όλη η προσπάθεια γίνεται για εμάς τους ίδιους, για να πετύχουμε αυτό που εμείς θέλουμε και κάθε παιδί πρέπει να κάνει τον αγώνα του, είναι ο προσωπικός του αγώνας και θα βρει τη στήριξη, είτε μέσα από τους καθηγητές του, την οικογένεια και τους φίλους. Δεν πρέπει να απογοητευτεί! Ή καλύτερα, δεν πρέπει να αφήσει την αρχική απογοήτευση να τον παρασύρει. Δεν πρέπει να τα παρατήσει! Προσωπικά δε το μετάνιωσα καθόλου που πήρα την απόφαση να συνεχίσω, γιατί πήρα ακριβώς αυτό που ήθελα και η σημερινή χαρά μου είναι πολύ μεγαλύτερη από την απογοήτευση που είχα αισθανθεί!».

Η Κτηνιατρική, ήταν η πρώτη της επιλογή και δικαίως σήμερα αισθάνεται υπέροχα για την επιτυχία της. Μια επιτυχία, που ήρθε με πείσμα και κόπο από την ίδια αλλά και στήριξη από την οικογένεια και τους καθηγητές της. «Νιώθω ότι τώρα μπορώ να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Είμαι σαστισμένη, δεν μπορώ να το πιστέψω γιατί η προσπάθεια μου ήταν μεγάλη, και από μένα που έδινα δεύτερη χρονιά, και από τους Καθηγητές μου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που με βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια τους γιατί είναι άνθρωποι που έρχονται αφιλοκερδώς για κάποιες ώρες να μας διδάξουν. Πρόκειται για πολύ καλούς καθηγητές στο αντικείμενο τους που στις λίγες ώρες διδασκαλίας μπόρεσαν να μας βοηθήσουν αρκετά στην προσπάθεια μας να δώσουμε εξετάσεις. Για μένα σημαίνουν πάρα πολλά και πιστεύω για όλα τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και στηρίχθηκαν από αυτούς!».

Στα χνάρια του αδελφού της

Στη Τζίνα, πάντα άρεσαν οι ιατρικές και βιολογικές σχολές. Η επιρροή όμως ήρθε από το μεγαλύτερο αδελφό της που σπούδασε και αυτός Κτηνιατρική και τότε, «είδε» όπως μας λέει την ομορφιά αυτής της επιστήμης. «Είδα πως με ενδιαφέρει το αντικείμενο, είχα άλλωστε πάντα μεγάλη αγάπη για τα ζώα, είχα κατοικίδια και κατάλαβα πόσο το αγαπούσα. Σήμερα, πλέω σε πελάγη ευτυχίας, με όμορφα και συνάμα ανάμικτα συναισθήματα…».

Άγχος τέλος!

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη κουβεντούλα μας, η Τζίνα μας μίλησε για την ανησυχία και το άγχος που είχε όλη τη χρονιά, για το που θα περάσει, τι θα κάνει, ποια θα είναι τα αποτελέσματα… «Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, το μέλλον μου φαίνεται φωτεινό! Ότι μπορώ να κάνω μια νέα αρχή! Ανυπομονώ λοιπόν να αρχίσω τις σπουδές μου, να κάνω αυτό που αγαπώ και θέλω χωρίς να έχω πλεον αυτό το άγχος που κουβαλούσα. Σίγουρα θα υπάρχει κούραση και διάβασμα αλλά είμαι ανυπόμονη να το ζήσω! Τα καλύτερα έρχονται!» είπε και ευχαρίστησε τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Ορόσημο Θαλής, τον καθηγητή της Βιολογίας και όλους όσους της στάθηκαν, την οικογένεια της, που όπως είπε τη στήριξαν πολύ αυτή τη δύσκολη περίοδο και χωρίς τους οποίους δε θα τα είχε καταφέρει. Και επίσης, συνεχάρη, όλα τα παιδιά για τον αγώνα τους και ειδικά εκείνους που δε τα κατάφεραν. «Να συνεχίσουν την προσπάθεια, να μη τα παρατήσουν και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, όποιο δρόμο και να επιλέξουν».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot