FOLLOW US: facebook twitter

Η εκπαίδευση έχει ανάγκη μόνιμους διορισμούς: Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ηλείας στην Διεύθυνση Β/Θμιας Ηλείας

Ημερομηνία: 26-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Η εκπαίδευση έχει ανάγκη μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» δήλωσαν σε όλους τους τόνους, μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Απευθυνόμενοι στον Δ/ντή Β/Θμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο, επισήμαναν ότι η κυβέρνηση εφευρίσκει διάφορους τρόπους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού, θίγοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που στριμώχνονται σε 27άρια τμήματα, τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων αλλά και το δικαίωμα αναπληρωτών και αδιόριστων στην μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Λάζαρος Ασμής, επισήμανε πως οι αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες στον χώρο της εκπαίδευσης το μόνο το οποίο γνωρίζουν είναι το πότε θα απολυθούν ενώ καλούνται να καλύψουν θέσεις σε κάθε γωνιά της χώρας γεγονός το οποίο διαλύει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Αναφέρθηκε ακόμα στον αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και στην επιβολή του 30ωρου που ουσιαστικά «στρώνει» το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και κατ’ επέκταση οδηγεί σε απολύσεις αναπληρωτών…

Ο κ. Δημητρέλλος, με τη σειρά του, τόνισε πως συμφωνεί με τα περισσότερα από τα αιτήματα των συναδέλφων του εκπαιδευτικών και τους κάλεσε σε διάλογο, ζητώντας τους ουσιαστική στήριξη για τα περιφερειακά σχολεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος