FOLLOW US: facebook twitter

Η ΔΟΞΑ την καλύτερη προσφορά για το Πύργος – Οινόη

Ημερομηνία: 10-05-2017 | Συντάκτης:

Κατέθεσε και ο «Τοξότης» του Καλογρίτσα μεταξύ των έξι εταιρειών

Έργα στην Ηλεία φαίνεται να αναζητά η εταιρία «Τοξότης ΑΕ» συμφερόντων του Ομίλου Καλογρίτσα, που έχει αναδειχθεί μειοδότης στις τέσσερις πρώτες εργολαβίες της νέας Πατρών – Πύργου, στο τμήμα της Ηλείας. Χθες ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο αποκατάστασης κατολισθήσεων στο δρόμο Πύργου – Οινόης και ανάμεσα στις έξι τεχνικές εταιρίες που συμμετείχαν ήταν και ο «Τοξότης». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.034.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ κατέθεσε τη μεγαλύτερη έκπτωση με 59,6% και εκτός απροόπτου θα είναι ο ανάδοχος του έργου, ενώ πολύ μικρότερη έκπτωση κατέθεσε ο «Τοξότης» με 34%.

Το έργο

Τέσσερις παρεμβάσεις περιλαμβάνει η εργολαβία αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο δρόμο Πύργου – Οινόης, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα.

Ειδικότερα στην θέση 1 (Χ.Θ. 14+800) και για μήκος περίπου 45 μέτρων, προβλέπεται η απομάκρυνση των στρώσεων της διογκούμενης αργίλου και εν συνεχεία η διαμόρφωση αναβαθμών αγκύρωσης και κατασκευή του επιχώματος με δάνεια από κατάλληλα υλικά ποταμού, ορυχείου ή θραυστά λατομείου, αφού πριν θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση γεωυφάσματος, σε όλο το πλάτος του υπό αποκατάσταση τμήματος. Κατά μήκος των αναβαθμών του νέου επιχώματος τοποθετούνται δύο στραγγιστήρια από διαβαθμισμένο υλικό στραγγιστηρίων και διάτρητους σωλήνες αποστράγγισης για την προστασία του. Επίσης, στο τμήμα αυτό, θα τοποθετηθεί σωληνωτός οχετός, σε θέση που θα υποδείξει η Υπηρεσία για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων. Εν συνεχεία, θα γίνει διάστρωση από μία στρώση υπόβασης και από μία στρώση βάσης. Τέλος, σε όλο το ανωτέρω μήκος αποκατάστασης της οδού και στα ανάντη αυτής, προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.

Στην Θέση 2 (Χ.Θ. 17+400 – Διατομή 1) και για μήκος περίπου 70 μέτρων, προβλέπεται η απομάκρυνση των υλικών ολίσθησης σε αναβαθμούς αγκύρωσης και κατασκευή του επιχώματος με δάνεια υλικά, αφού θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση γεωυφάσματος, σε όλο το πλάτος του υπό αποκατάσταση τμήματος. Κατά μήκος των αναβαθμών του νέου επιχώματος τοποθετούνται δύο στραγγιστήρια από διαβαθμισμένο υλικό στραγγιστηρίων και διάτρητους σωλήνες αποστράγγισης. Κατάντη της οδού κατασκευάζεται τοίχος από συρματοκιβώτια. Επίσης, στο τμήμα αυτό, θα τοποθετηθεί σωληνωτός οχετός, σε θέση που θα υποδείξει η Υπηρεσία – για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων. Εν συνεχεία, θα γίνει διάστρωση από μία στρώση υπόβασης συμπυκνωμένου πάχους και από μία στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους. Τέλος, σε όλο το ανωτέρω μήκος αποκατάστασης της οδού και στα ανάντη αυτής, προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.

Στην Χ.Θ. 17+400 – Διατομή 2, και για μήκος περίπου 30 μέτρων, προβλέπεται η απομάκρυνση των υλικών ολίσθησης σε αναβαθμούς αγκύρωσης και κατασκευή του επιχώματος με δάνεια υλικά, αφού πριν θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση γεωυφάσματος, σε όλο το πλάτος του υπό αποκατάσταση τμήματος. Ανάντη της οδού κατασκευάζεται τοίχος από συρματοκιβώτια. Όπισθεν των συρματοκιβωτίων τοποθετείται στραγγιστήριο από διαβαθμισμένο υλικό στραγγιστηρίων και διάτρητο σωλήνα αποστράγγισης. Εν συνεχεία, θα γίνει διάστρωση από μία στρώση υπόβασης, συμπυκνωμένου και από μία στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους. Τέλος, ανάντη της οδού, προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.

Στην θέση 3 (Χ.Θ. 17+9001) και για μήκος περίπου 45 μέτρων, προβλέπεται η απομάκρυνση των υλικών ολίσθησης σε αναβαθμούς αγκύρωσης και κατασκευή του επιχώματος με δάνεια υλικά Ε4, αφού θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση γεωυφάσματος, σε όλο το πλάτος του υπό αποκατάσταση τμήματος. Κατά μήκος των αναβαθμών του νέου επιχώματος τοποθετείται ένα στραγγιστήριο από διαβαθμισμένο υλικό στραγγιστηρίων και διάτρητο σωλήνα αποστράγγισης. Ανάντη της οδού κατασκευάζεται τοίχος αντιστήριξης και όπισθεν αυτού διαμορφώνεται ανακουφιστικό πρίσμα από κοκκώδη υλικά με στραγγιστήριο από διαβαθμισμένο υλικό στραγγιστηρίων και διάτρητο σωλήνα αποστράγγισης. Εν συνεχεία, θα γίνει διάστρωση από μία στρώση υπόβασης, συμπυκνωμένου πάχους και από μία στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους. Τέλος, σε όλο το ανωτέρω μήκος αποκατάστασης της οδού και στα ανάντη αυτής, προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.

Στην θέση 4 (Χ.Θ. 19+500) και για μήκος περίπου 45 μέτρων, προβλέπεται η απομάκρυνση των υλικών ολίσθησης σε αναβαθμούς αγκύρωσης και κατασκευή του επιχώματος με δάνεια υλικά, αφού θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση γεωυφάσματος, σε όλο το πλάτος του υπό αποκατάσταση τμήματος. Κατά μήκος των αναβαθμών του νέου επιχώματος τοποθετούνται δυο στραγγιστήρια από διαβαθμισμένο υλικό στραγγιστηρίων και διάτρητο σωλήνα αποστράγγισης. Ανάντη της οδού κατασκευάζεται τοίχος από συρματοκιβώτια. Προβλέπεται η μετακίνηση του άξονα της οδού προς τα ανάντη. Το συνολικό μήκος της οδού που ανακατασκευάζεται είναι περί τα 160 μέτρα. Εν συνεχεία, θα γίνει διάστρωση από μία στρώση υπόβασης, συμπυκνωμένου πάχους 10εκατ. και από μία στρώση βάσης, επίσης 10 εκατ. συμπυκνωμένου πάχους . Τέλος, σε όλο το ανωτέρω μήκος αποκατάστασης της οδού και στα ανάντη αυτής, προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου. Στο σύνολο των τμημάτων αποκατάστασης της οδού προβλέπεται να ακολουθήσει ασφαλτική προεπάλειψη και, τέλος, κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot