FOLLOW US: facebook twitter

«Η Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας θα είναι κοντά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές»

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μήνυμα του Βασίλη Δημητρέλλου, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

 

Με ανανεωμένες δυνάμεις από τις διακοπές του καλοκαιριού, με σκέψη καθαρή, υπομονή, αγάπη, πνεύμα και σώμα πρόθυμο, επιστρέφουμε όλοι στα καθήκοντά μας, τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, προκειμένου να ξεκινήσουμε μια νέα αρμονική σχολική χρονιά. Στις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας καλούμαστε να διαχειριστούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους (ανθρώπινους και μη), προκειμένου να υπηρετήσουμε τους κοινούς μας στόχους. Προσωπικά αισιοδοξώ πως μέσα από αγαστή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά κάθε ώρα εργασίας και να καταστήσουμε και φέτος τη σχολική ζωή πηγή γνώσης, έμπνευσης και αληθινής δημιουργίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργούμε έχει γίνει ακόμα πιο στενό. Το σχολείο, όμως, δεν παύει να αποτελεί κυψέλη της χαράς και της δημιουργίας. Σκοπός του είναι να υπηρετεί το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Η πρόβλεψη, η καλή οργάνωση, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, ο εθελοντισμός και η συλλογική δράση είναι στοιχεία που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό. Κι εμείς από την πλευρά μας –ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας- θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας στην προσπάθεια διευκόλυνσης αυτής της προοπτικής.

Θέλω με την ευκαιρία να κάνω ένα ανοιχτό κάλεσμα για συνεχή επικοινωνία, για δημιουργικό διάλογο και για κοινή προσπάθεια σε όλες τις ομάδες ανθρώπων που συνυπάρχουν μέσα στην εκπαιδευτική μας κοινότητα και χωρίς τη συνεργασία των οποίων τα προβλήματα θα μοιάζουν αξεπέραστα και οι δυσκολίες θα πολλαπλασιάζονται. Αναφέρομαι στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές μας, στους γονείς και κηδεμόνες, καθώς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους (διοικητικούς και μη) στις σχολικές μονάδες του νομού μας. Ένα αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνω ταυτόχρονα σε ολόκληρη την κοινότητα του Νομού και στις επιμέρους δομές, με τις οποίες θα χρειαστεί ξανά να συνομιλήσουμε και να συνεργαστούμε: την πολιτική ηγεσία, τους Δήμους και τους εκπροσώπους τους, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους επίσημους φορείς, τα πολιτιστικά και άλλα σωματεία και όλους όσοι μπορούν να συμβάλλουν στη διεκπεραίωση μιας αρμονικής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Έχω την τύχη να προΐσταμαι της εκπαιδευτικής κοινότητας μιας περιοχής που έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ξέρει και να συνεργάζεται και να δημιουργεί και να προοδεύει. Οι σχολικές και εξωσχολικές δράσεις και επιτυχίες της περιοχής μας είναι αξιοζήλευτες και φέτος αισιοδοξώ πως άλλες θα συνεχιστούν, άλλες θα διευρυνθούν, άλλες θα διαφοροποιηθούν, ανάλογα με τους επιμέρους στόχους που θα θέσουμε. Έχω ταυτόχρονα τη χαρά να κατέχω ήδη αυτή τη θέση όσο ακριβώς χρόνο χρειάζεται, ώστε να έχει αποκτηθεί από πλευράς μου η απαραίτητη εμπειρία για τη διαχείριση καταστάσεων και την επίλυση προβλημάτων. Μπορώ πλέον αν ισχυρίζομαι με σιγουριά πως γνωρίζω τόσο καλά την περιοχή, τις ιδιαιτερότητές της, τις σχολικές μονάδες, τους συνεργάτες μου και τη φύση των αρμοδιοτήτων μου, ώστε δεν μου επιτρέπονται λάθη, παραλείψεις ή ολιγωρίες. Και με σωστό προγραμματισμό και συνεννόηση αισιοδοξώ για μία ανεμπόδιστη λειτουργία όλης της Διεύθυνσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αισθάνομαι πως το όραμα της Παιδείας είναι πιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά. Ευχαριστώ και συγχαίρω, εκ των προτέρων, όλους για την κάθε δυνατή προσπάθεια που θα καταβάλλουν. Εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και επιτυχία και με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2016-2017 θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Μπροστά στη σημαντικότητα και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα συνεχίσει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αγώνα τους, ώστε με επιμονή και με τον ορθό συντονισμό όλων, το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται διαρκώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος