FOLLOW US: facebook twitter

Η διάσωση της παραδοσιακής μουσικής

Ημερομηνία: 14-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

lykeio-ellin-diaswsi-mousikis1

Πλούσια η πρώτη μέρα του τριημέρου  εκπαιδευτικών δράσεων του Λυκείου Ελληνίδων  και  του «Φοίβου Ανωγειανάκης»

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, το πραγματικά εξαιρετικό τριήμερο, εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν την έρευνα, καταγραφή και διάσωση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, που διοργανώνει στην Ηλεία το «Κέντρο Ελληνικής Μουσικής – Φοίβος Ανωγειανάκης» με το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη με ομιλία στα παιδιά, για τη σημασία της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

lykeio-ellin-diaswsi-mousikis3

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με τίτλο «Ένα βιολί διηγείται και το απόγευμα η συνέχεια δόθηκε στο ΚΑΠΗ Πύργου. Εκεί, ο εθνομουσικολόγος καθ. Λάμπρος Λιάβας μαζί με μέλη του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των ΚΑΠΗ της περιοχής, συζήτησαν  για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Ένα βιωματικό σεμινάριο με νοσταλγία των ηλικιωμένων από τα νιάτα τους, τότε που η παράδοση ήταν καθημερινότητα.

lykeio-ellin-diaswsi-mousikis2

Όλοι μαζί βεβαίως γεύτηκαν διάφορα εδέσματα στο στρωμένο τραπέζι που στήθηκε στο ΚΑΠΗ και το απόγευμα εξελίχθηκε πολύ όμορφα. Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν και μέλη άλλων ΚΑΠΗ της Ηλείας. Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται σήμερα το πρωί στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας.

lykeio-ellin-diaswsi-mousikis4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος